10:25 pm - Kuşadası’nda rant uğruna hem tarih, hem de doğa katlediliyor!..
6:59 pm - Gazeteci Ali Esmer ve ailesi korona virüs oldu!..
1:44 am - Kuşadası’nda doğanın estetiği caddelere taşındı
1:01 am - Ahmet Çakar’dan Burak Yılmaz’a: Sen ancak Mesut Özil’in yancısı olursun!..
11:56 pm - Avrupa’da sokaklar yangın yeri! Halk sokağa döküldü
11:02 pm - Egeli bilim insanları balık çiftliklerinin tuhaf misafirlerini araştırdı
10:39 pm - Ege ihracatının 2020 yılı yıldızları teşekkür ilanıyla duyuruldu
9:43 pm - Gölcük Otel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tamamlanacak
8:45 pm - Uğur Mumcu, Çeşme’de, heykeli başında anıldı
6:36 pm - Bekir Kuvvet Erim, Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı andı
İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm yurtta eş zamanlı olarak başlattığı denetimlere Bergama’da da aralıksız devam ediliyor. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu çarşılardan kuaför salonlarına, lokantalardan pazar yerleri ve toplu taşıma araçlarına kadar her yerde dezenfekte, maske ve sosyal mesafe kuralları sıkı bir şekilde denetleniyor.
Koronavirüs salgınına karşı işyerleri ve halka açık alanlarda tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığı, İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilgili kurumların ekipleri tarafından ortaklaşa çalışmayla denetleniyor.
DENETİMLER İLÇE MERKEZİ VE KIRSAL MAHALLELERDE YAPILIYOR
Denetimlerin ilçe merkezi başta olmak üzere 5 büyük mahalle Zeytindağ, Yenikent, Ayaskent, Bölcek ve Göçbeyli ve kırsal mahallelerde aralıksız devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu “İçişleri Bakanlığımızın genelge ve talimatları doğrultusunda tüm kamuya açık alanlarda, mekanlarda, işyerleri, pazaryerleri ve toplu taşıma araçlarında denetimlerimiz aralıksız sürüyor. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralına uymayanları ekiplerimiz uyarıyor. Burada amacımız ceza yazmak ve yaptırım uygulamak değil ama kurallara uymamakta ısrarcı olanlar için yasaların gereğini yeri getiriyoruz. 7’den 77’ye hepimiz anlayışlı hareket ederek, kurallara uyarak Koronavirüse karşı mücadelemizi sürdürmeliyiz” dedi.