7 ilde eş zamanlı siber suç baskını: 13 gözaltı

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, sosyal medya platformları üzerinden “oltalanan mağdurların yatırım danışmanlığı” adı altında sahte web siteleri ve borsa uygulamalarına yönlendirme yaparak yüksek getirili kazanç vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 15 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi.
Operasyon Aydın, İzmir, Hatay, Antalya, Bursa, Gaziantep ve Mardin illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

13 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA, 2 ŞÜPHELİ ARANIYOR
Operasyon sonucunda 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 2 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor. MASAK verilerine göre şüpheli işlem hacmi 457 milyon TL olarak belirlendi ve 27 mağdur tespit edildi.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER
Operasyon kapsamında ele geçirilen dijital materyaller şöyle:

22 cep telefonu

4 dizüstü bilgisayar

3 harici harddisk

23 SIM kart

2 tablet
Toplam 54 dijital materyal incelenmek üzere emniyete alındı.

JANDARMA’DAN AÇIKLAMA
Kamuoyuna yapılan açıklamada, operasyonun başarıyla tamamlandığı ve suç gelirlerinin aklanmasının engellenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.