ABD’nin nükleer hayalet uçakları Ortadoğu’da: Gerginlik zirvede

Orta Doğu, bir süredir artan jeopolitik gerilimlerle kaynarken, FlightRadar24 verilerine göre ABD, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip B-2 Spirit hayalet bombardıman uçaklarını bölgeye gönderdi. Aynı zamanda Missouri’den havalanan onlarca stratejik hava tankeri ile bölgede gövde gösterisi yaptı.

ABD medyasına göre, bu hazırlıklar İran’ın yer altındaki nükleer tesisi Fardo’ya yönelik olası bir saldırının habercisi olabilir.

GÖZLER FARDO’DA: ABD VURMAYA HAZIRLANIYOR MU?
Fox News, uçakların ABD Başkanı’nın açıklamasından sadece saatler önce havalandığına dikkat çekti. 6 adet B-2 bombardıman uçağı, FlightRadar24’te formasyon halinde görüntülendi. Bazı kaynaklar, uçakların Guam yerine doğrudan Orta Doğu’ya yönlendirildiğini öne sürdü.

ABD’nin gönderdiği F-35 ve F-22’lerle desteklenen 12’li filolar, hava tankerleriyle birlikte bölgede konuşlanmaya başladı. Daha önce Avrupa’ya konuşlandırılan 32 hava tankeri ve eskort filosu da Orta Doğu’ya kaydırıldı.

İRAN’DAN NET MESAJ: "SALDIRI OLURSA, KARŞILIK VERECEĞİZ"
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin İsrail’le birlikte askeri operasyona katılması durumunda bölgedeki tüm Amerikan hedeflerinin meşru hedef haline geleceğini vurguladı.

NBC News’e konuşan Arakçi, "Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır. Biz buna hazırız" dedi. ABD’nin tek bir telefonla İsrail’i durdurabileceğini de belirtti.

PUTİN UYARDI: “3. DÜNYA SAVAŞI İHTİMALİ ARTIYOR”
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, artan nükleer gerginlik nedeniyle küresel savaş riskinin tırmandığını ifade etti. İsrail’in İran’a dair iddialarına karşı çıkan Putin, “Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı da biz de İran’ın nükleer silah geliştirdiğine dair bir kanıt bulamadık” dedi.

Putin, Rusya’nın İran’ın barışçıl nükleer programını desteklediğini ve bu hakkın meşru olduğunu vurguladı.