Air India faciası: 242 kişilik uçak yerleşim alanına düştü

Hindistan’ın Ahmedabad kentinde büyük bir uçak faciası yaşandı. Sardar Vallabhbhai Patel Uluslararası Havalimanı’ndan Londra Gatwick’e gitmek üzere havalanan Air India’nın AI171 sefer sayılı Boeing 787-8 tipi yolcu uçağı, kalkıştan yalnızca beş dakika sonra yerleşim bölgesine çakıldı.

Uçakta toplam 242 kişi bulunuyordu. Ahmedabad Emniyet Komiseri GS Malik yaptığı açıklamada, kazadan kurtulanın bulunmadığını belirtti. Malik, “Uçak hem yerleşim alanına hem de bazı ofislerin bulunduğu bir bölgeye düştü. Maalesef sivil can kayıpları da yaşandı” dedi.

Kimlikler açıklandı, şüpheler büyüyor
Hindustan Times kaynaklı habere göre yolcuların 169’u Hindistan, 53’ü İngiltere, 7’si Portekiz ve biri Kanada vatandaşıydı. Eski Gujarat Eyalet Başbakanı Vijay Rupani’nin de uçakta bulunduğu iddia edilirken, henüz resmi doğrulama yapılmadı.

Hükümet alarma geçti
Kazanın ardından Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin talimatıyla kurtarma ve yardım operasyonları derhal başlatıldı. Sivil Havacılık Bakanı Ram Mohan Naidu ile İçişleri Bakanı Amit Shah olay yerini ziyaret etmek üzere Ahmedabad’a hareket etti.

Ahmedabad Şehir Polisi, bilgi almak isteyenler için 07925620359 numaralı bir acil yardım hattı kurdu. Kazanın ardından bölgedeki tahliye ve arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.