Aydın’a şehit ateşi düştü: Ege Akar metan gazı faciasında şehit oldu

Irak’ın kuzeyinde, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde görevli 19 askerin metan gazına maruz kaldığı olayda, hayatını kaybeden 5 askerden birinin Aydın Çineli İsth. Üsteğmen Ege Akar olduğu öğrenildi.

Olay, 28 Mayıs 2022’de şehit olan Ütğm. Nuri Melih Bozkurt’un naaşını arama çalışmaları kapsamında bir mağarada yürütülen faaliyet sırasında meydana geldi.

ACILI HABERİ BAŞKAN KIVRAK DUYURDU

Akar’ın şehadet haberi Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Kıvrak, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Çineli hemşehrimiz, kahraman evladımız İstihbarat Üsteğmen Ege Akar’ın şehit olduğu haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Milletimizin başı sağ olsun.”

Şehidin İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan ailesine de resmi makamlar tarafından bilgi verildi. Ailenin büyük üzüntü yaşadığı, taziyelerin iletildiği öğrenildi.

ASKER BİR AİLENİN OĞLUYDU

26 yaşındaki Ege Akar’ın babasının Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli astsubay, annesinin ise askeriyeden emekli sivil memur olduğu belirtildi. Akar’ın bir kardeşinin bulunduğu da edinilen bilgiler arasında.