Çanakkale’den Hatay’a yangın cephelerinde son durum
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye genelinde süren orman yangınlarına ilişkin son bilgileri paylaştı.
Bakan Yumaklı, Çanakkale Ezine, Edirne Enez, Hatay Yayladağı ve Manisa Şehzadeler’deki yangınların tamamen kontrol altına alındığını belirtti. Bolu Mudurnu, Kahramanmaraş Göksun, Çanakkale Ayvacık ve İzmir Dikili’deki yangınlarda ise büyük ölçüde kontrol sağlandığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.
MÜCADELE SÜRÜYOR
Manisa Soma’da yangının enerjisinin düşürüldüğünü kaydeden Yumaklı, Çanakkale Merkez’de ise hava ve kara araçlarının koordineli şekilde yangına müdahale ettiğini bildirdi.
YEŞİL VATAN VURGUSU
Bakan Yumaklı, “Yeşil vatanımızı korumak için mücadelemiz durmadan, yorulmadan devam edecek” diyerek yangın bölgelerinde görev yapan tüm ekiplere teşekkür etti ve vatandaşları yangın riskine karşı tedbirli olmaya çağırdı.