Denize gidemeyen kalmasın: İzmir’de ücretsiz sahil gezileri başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışının örneklerinden birini daha hayata geçirdi. “Denize ulaşamayan kimse kalmasın” sloganıyla yola çıkan proje kapsamında, özellikle kadınlar ve tatil dönemindeki çocuklar ücretsiz deniz etkinlikleriyle sahillere ulaştırılıyor.

İlk durak: Seferihisar Sığacık.

Dayanışma ve Danışma Noktaları’ndan taleplerini oluşturan İzmirliler, belediyeye ait otobüslerle denizle buluşturuluyor. Projeye olan ilgi ise büyük.

ETKİNLİKLER 15 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDECEK

Dayanışma ve Danışma Noktaları Şefi Açelya İçten, bu sosyal hizmetin arkasındaki motivasyonu şöyle özetledi:

“Kış boyunca çocuklar hep denize gitmek istediklerini söylediler. Onları kıramadık. 29 Temmuz itibariyle başladık, 15 Ağustos’a kadar sürecek. Hedefimiz bu hizmeti gelenek haline getirmek.”

Şu anda İzmir genelinde 11 Dayanışma Noktası, 72 mahallede hizmet veriyor.

Her gün farklı mahallelerden seçilen gruplar otobüslerle denize götürülüyor, günübirlik gezi sonrası evlerine bırakılıyor.

YOKSUL MAHALLELERDEN KÖRFEZ KIYISINA BİR ARAÇLIK MESAFE

Proje, özellikle yoksul ve sahil şeridine uzak mahallelerde yaşayan çocuklar ve kadınlar için büyük bir fırsat. Çünkü İzmir gibi deniz kıyısında yer alan bir şehirde bile birçok kişi hayatında ilk kez denize gitme imkânı bulabiliyor.