Hayvan pazarları açılıyor, yapay et iddiaları yalanlandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son günlerde kamuoyuna yayılan “yapay et üretilecek” ve “hayvancılık yasaklanıyor” iddialarının asılsız olduğunu vurguladı.

“İKLİM KANUNU’NDA YAPAY ET YOK”
Bakan Yumaklı, “Türkiye’de yapay et üretilecek” iddialarına sert yanıt verdi. “İklim Kanunu’nda yapay etle ilgili tek bir kelime dahi bulunmamaktadır. Bakanlığımızın gündeminde yapay et hiçbir zaman olmamıştır” ifadelerini kullandı.

ŞAP MÜCADELESİNDE 11 MİLYON AŞI
Yumaklı, şap hastalığına karşı SAT1 serotipine yönelik 11 milyon aşının sahaya sevk edildiğini ve uygulamaların hızla sürdüğünü açıkladı. Mücadelenin olumlu yönde ilerlediğini belirten Bakan, hayvan pazarlarının bu haftadan itibaren peyderpey açılacağını duyurdu.

DOLANDIRICILIK UYARISI
Bakan Yumaklı, bazı kişilerin üreticileri hedef alarak “hayvanlarınızı düşük fiyata satmak zorunda kalacaksınız, bize satın” şeklindeki yalanlarla dolandırıcılık girişiminde bulunduğunu aktardı. Vatandaşları bu tür girişimlere karşı uyanık olmaya çağırdı.

23 YILDA 491 MİLYAR LİRA DESTEK
Yumaklı, son 23 yılda hayvancılığa 491 milyar lira destek sağlandığını hatırlatarak, gençler, kadın üreticiler ve küçük aile işletmelerinin “Hayvancılık Yol Haritası” kapsamında öncelikli olarak desteklendiğini kaydetti.

Doğru bilgi için Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurulması gerektiğini belirten Yumaklı, sosyal medyada dolaşan dezenformasyonlara itibar edilmemesi çağrısında bulundu.