İzmir yaz akşamlarında sinemaya doyacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünya sinemasının öne çıkan filmlerini çim alanda izleyiciyle buluşturan Yeniden Sinematek yaz gösterimlerine başladı. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen ve ücretsiz olan etkinlik, Buena Vista Social Club filmiyle açılış yaptı. Gösterimlere yoğun katılım olurken, sinemaseverler nostaljik bir atmosferde unutulmaz bir gece yaşadı.
Gösterimler 25 Ağustos’a kadar sürecek. Pazartesi akşamları saat 21.00’de başlayacak gösterimlerde birbirinden özel yapımlar İzmirlilerle buluşacak.
FİLM KEYFİ, NOSTALJİ VE SOSYALLEŞME BİR ARADA
Etkinliğe katılan izleyiciler deneyimlerini şöyle aktardı:
Ayşe Emre Ermin: “Burada olmaktan çok keyif alıyorum. Evde ekrana bakmaktansa, insanlarla beraber sinema ortamında olmak çok hoşuma gidiyor.”
Görkem Gençsoy: “Yeniden Sinematek gösterimlerine ilk defa katılıyorum. Ortam çok keyifli, arkadaşımın tavsiyesiyle geldim.”
Arzu Akkuş: “Eski yazlık sinemalar gibi. Açık havada temiz hava alıyoruz, insanlar burada birbiriyle tanışıyor. Bu etkinliklerin devam etmesini isterim.”
BU YAZ HANGİ FİLMLER VAR?
Yeniden Sinematek’in yaz seçkisi şöyle:
30 Haziran: Saklı Krallık
7 Temmuz: Samia
14 Temmuz: Lee
21 Temmuz: Aydınlık Hayallerimiz
28 Temmuz: Aznavour
4 Ağustos: Acı Gerçekler
11 Ağustos: Bir Salyangozun Anıları
18 Ağustos: Geçiş
25 Ağustos: Başka Bir Hayatta
Gösterim programı, sosyal medya hesapları üzerinden ve belediyenin web sitesinden takip edilebilecek.