Tarımda İzmir-Bursa iş birliği büyüyor

İzmir, hem tarım ve hayvancılıktaki üretim gücü hem de fuarcılıktaki deneyimiyle Türkiye’nin öncü şehirlerinden biri. Bu birikimi ulusal ve uluslararası boyuta taşıyan GL Platform, AgroGreen Bursa ile İzmir ve Bursa arasında tarımda güçlü bir iş birliği köprüsü kurmayı hedefliyor.

İZMİRLİ ÜRETİCİLERE YENİ FIRSATLAR
Fuar; tarım, hayvancılık, süt ve sera teknolojilerinden tohum-fide-fidan ve canlı hayvana kadar geniş bir yelpazede düzenlenecek. İzmirli üreticiler, ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanından gelecek ziyaretçiler ve 16 farklı ülkeden alıcılarla buluşturacak. Ayrıca, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) iş birliğiyle paneller, uygulama alanları ve yenilikçi tarım teknolojileri sergilenecek.

GL PLATFORM: SADECE FUAR DEĞİL, TİCARET MERKEZİ
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın yalnızca bir sergi değil, aynı zamanda üreticiler için bir bilgi, teknoloji ve ticaret merkezi olarak kurgulandığını vurguladı:
“Amacımız kalabalık bir fuar oluşturmak değil; doğru ziyaretçiyi doğru firmayla buluşturarak tarımsal gelir seviyesini artıracak katkılar sunmak.”

Ceylan, fuarın 6 ayrı hol üzerine kurulduğunu, 5. ve 6. hollerin tamamen traktör firmalarına ayrıldığını ve doluluk oranının %100’e ulaştığını belirtti. Diğer hollerde ise Türkiye’nin dört bir yanından üretici ve sanayi firmaları yer alacak.

BURSA’DAN DEV DESTEK
Fuar hazırlıkları kapsamında düzenleme kurulu toplantısının da ikincisi yapıldı. Bursa Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Sadi Aktaş, “dolu dolu bir fuar” için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

Öte yandan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa Koordinatörlüğü, AgroGreen Bursa kapsamında toplam 43 milyon euro bütçeli destek paketlerini açıklayacak. Başvurular için son tarih 14 Kasım olarak duyuruldu. Bu destekler, üreticiler için önemli teşvikler sağlayacak.