TSK’nın gücü artıyor... Yerli ve milli silahlar envanterde
TSK’nın gücü artıyor... Yerli ve milli silahlar envanterde
Millî Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için yerli ve millî imkânlarla geliştirilen yeni silah ve sistemlerin envantere alındığını açıkladı.
Millî Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için yerli ve millî imkânlarla geliştirilen yeni silah ve sistemlerin envantere alındığını açıkladı.
ANKARA (İGFA) – Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonel gücünü artırmaya yönelik yerli ve millî savunma sanayi çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü duyurdu.
Haftalık basın bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yeni stratejik ve teknolojik ürünlerin kazandırıldığı bildirildi.
YENİ SİSTEMLER GÖREVE HAZIR
Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, muhtelif miktarda Seyyar Havan Tespit Radarı, MİLKED Elektronik Destek Sistemi (3A3) ile Millî Piyade Tüfeği MPT-76’nın muayene ve kabul faaliyetleri tamamlandı. Söz konusu sistemlerin resmen envantere alındığı belirtildi.
MKE’DEN SİLAH VE MÜHİMMAT TESLİMATI
Açıklamada ayrıca Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi tarafından farklı adet ve çaplarda çeşitli silah ve mühimmatın teslimatının da tamamlandığı ifade edildi.
Bakanlık, yerli ve millî savunma sanayi ürünlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcılığını ve operasyonel kapasitesini artırmaya devam ettiğini vurguladı.
MİNİ ANALİZ
Yerli savunma sistemlerinin envantere girmesi, dışa bağımlılığın azaltılması ve sahadaki anlık tehditlere daha hızlı yanıt verilmesi açısından kritik önem taşıyor.
İLGİLİ HABERLER
-
https://www.aa.com.tr/tr/savunma
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
