Yüzbinde bir çekilen fotoğraf!..

İzmir’de yaşayan 55 yaşındaki Hatice Yavaş, bundan birkaç ay önce ciddi öksürük şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde göğüs boşluğunda 4 cm büyüklüğünde bir tümör tespit edildi. Göğüs boşluğundan kalbe doğru uzanan ve çok nadir olarak saptanan tümör, Medicana International İzmir Hastanesi Göğüs Cerrahisi ve Kalp-Damar Cerrahisi ekipleriyle birlikte yaptığı operasyonla alındı. 

Medicana International İzmir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanları Prof.Dr. Özgür Samancılar, Shukur Musayev ve Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr.Fatih Ayık yönetiminde yapılan ameliyat sırasında, yoğun şekilde adrenalin salgılayarak, büyük tansiyonu 25’e kadar yükseltebilen tümör alındı ve hasta ameliyat sonrası yakından takip edildi. Göğüs ve kalp-damar cerrahisi dışında, anestezi ve yoğun bakım gibi çok sayıda ekibin bir arada değerlendirerek titizlikle tedavi ettiği Yavaş, taburcu olurken kendisiyle ilgilenen sağlık çalışanlarına teşekkür edip, hatıra fotoğrafı çekildi.

Hatice Yavaş, hastaneye başvururken, durumunun ciddiyetinden habersiz olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Son dönemde çok fazla öksürüyordum, tansiyonum da yükseliyordu. Doktora başvurduğumda, nadir görülen bir hastalığım olduğunu öğrenince korkmuştum ama iyileşeceğime ve doktorlarıma inandım. Onların tüm söylediklerini yaptım çünkü sevdiklerime kavuşmak için iyileşmeyi çok istedim, hiç şikayet etmedim.  Tedavi sürecimde o kadar çok kişi benimle ilgilendi ki isimlerini saymakla bitmez, hepsine çok teşekkür ederim. Bugün bu fotoğrafı çektirdim çünkü bugün yeni hayatımın ilk günü, bu fotoğraf da bu günden hatıra kalsın istedim.”

“TEDAVİ EKİP İŞİ” 

Medicana International İzmir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr.Özgür Samancılar’ın tıp dilinde “feokromasitoma” denilen ve göğüs boşluğunda oluşan tümörün tedavisinin çok sayıda branşın bir arada hareket ederek mümkün olduğuna değinerek şunları söyledi: “Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr.Fatih Ayık ve Anestezi ve Yoğun Bakım ekibimiz başta olmak üzere bu tedavi bir çok hekim, hemşire ve sağlık çalışanı arkadaşımla bir ekip çalışmasıyla gerçekleşti. En büyük hediye hastamızın iyileşmek için çaba göstererek tedaviye yanıt vermesi oldu. Bu tür vakalarda deneyimli ekip kadar ekiplerin ‘multidisipliner’ dediğimiz farklı branşların bir koordinasyon ve uyumla çalışması önemli. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz”  dedi.