Bursa ormanında kırmızı alarm! Anız yangını son anda durduruldu

HABER 19.06.2025 - 09:20, Güncelleme: 19.06.2025 - 14:12
 

Bursa ormanında kırmızı alarm! Anız yangını son anda durduruldu

Orhaneli'de anız yakımıyla başlayan yangın ormana sıçradı, ekipler 17 dakikada müdahale etti. Başkan Bozbey, “Anız yakanlar cezasız kalmamalı” diyerek uyardı. 500 kişilik sıcak yemek ve yangın tankerleriyle destek sağlandı.

Bursa’nın Orhaneli ilçesi Yürecik Mahallesi’nde anız yakılmasıyla başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek Girencik Mahallesi'ndeki ormanlık alana sıçradı. Alevler hızla yayılırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile diğer kurumlar havadan ve karadan müdahalede bulundu. Yangın, 17 dakika içinde olay yerine ulaşan ekiplerin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Ancak çok sayıda ağaç kül olurken, tek teselli can kaybının yaşanmaması oldu. BOZBEY AKOM’DAN TAKİP ETTİ, ANINDA HAREKET EDİLDİ Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yangın sürecini Merinos Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) birebir takip etti. Bölge halkı ve muhtarla iletişime geçen Bozbey, geçmiş olsun dileklerini iletti ve sahada çalışan ekiplere teşekkür etti. “İtfaiyemiz 16 araçla müdahale etti. Yayılım önlendi. Soğutma çalışmaları başlıyor.” dedi. BURSA’NIN TANKERLERİ İLK MÜDAHALEYİ YAPTI Yangına ilk müdahale, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce köylere dağıttığı yangın tankeri ile yapıldı. Bozbey, “Bu dağıtımın ne kadar yerinde bir karar olduğunu gördük. Tanker dağıtımı ve yangın eğitimleri devam edecek” diyerek, kırsal için projelerin önemini vurguladı. Ayrıca yangından etkilenen bölgeye BURFAŞ aracılığıyla 500 kişilik sıcak yemek desteği sağlandı. BAŞKAN’DAN ÇİFTÇİLERE SERT UYARI: “ANIZ YAKMAYIN!” Bozbey, yaz aylarında anız yakımının felakete davetiye çıkardığını hatırlatarak, çiftçilere açık uyarıda bulundu: “Yaz aylarındayız, lütfen anız yakmayın ve yaktırmayın. Ormanlarımızı, yeşil alanlarımızı koruyalım. Anız yakanlar cezasız kalmamalı.”
Orhaneli'de anız yakımıyla başlayan yangın ormana sıçradı, ekipler 17 dakikada müdahale etti. Başkan Bozbey, “Anız yakanlar cezasız kalmamalı” diyerek uyardı. 500 kişilik sıcak yemek ve yangın tankerleriyle destek sağlandı.

Bursa’nın Orhaneli ilçesi Yürecik Mahallesi’nde anız yakılmasıyla başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek Girencik Mahallesi'ndeki ormanlık alana sıçradı. Alevler hızla yayılırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile diğer kurumlar havadan ve karadan müdahalede bulundu.

Yangın, 17 dakika içinde olay yerine ulaşan ekiplerin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Ancak çok sayıda ağaç kül olurken, tek teselli can kaybının yaşanmaması oldu.

BOZBEY AKOM’DAN TAKİP ETTİ, ANINDA HAREKET EDİLDİ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yangın sürecini Merinos Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) birebir takip etti. Bölge halkı ve muhtarla iletişime geçen Bozbey, geçmiş olsun dileklerini iletti ve sahada çalışan ekiplere teşekkür etti.

“İtfaiyemiz 16 araçla müdahale etti. Yayılım önlendi. Soğutma çalışmaları başlıyor.” dedi.

BURSA’NIN TANKERLERİ İLK MÜDAHALEYİ YAPTI
Yangına ilk müdahale, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce köylere dağıttığı yangın tankeri ile yapıldı. Bozbey, “Bu dağıtımın ne kadar yerinde bir karar olduğunu gördük. Tanker dağıtımı ve yangın eğitimleri devam edecek” diyerek, kırsal için projelerin önemini vurguladı.

Ayrıca yangından etkilenen bölgeye BURFAŞ aracılığıyla 500 kişilik sıcak yemek desteği sağlandı.

BAŞKAN’DAN ÇİFTÇİLERE SERT UYARI: “ANIZ YAKMAYIN!”
Bozbey, yaz aylarında anız yakımının felakete davetiye çıkardığını hatırlatarak, çiftçilere açık uyarıda bulundu:
“Yaz aylarındayız, lütfen anız yakmayın ve yaktırmayın. Ormanlarımızı, yeşil alanlarımızı koruyalım. Anız yakanlar cezasız kalmamalı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.