Marmaris ve Datça’da senfonik Anadolu rüzgarı

HABER 15.06.2025 - 17:19, Güncelleme: 16.06.2025 - 07:07
 

Marmaris ve Datça’da senfonik Anadolu rüzgarı

Barış Manço’dan Cem Karaca’ya, Erkin Koray’dan Orhan Gencebay’a uzanan bir müzik mirası, senfonik yorumlarla Ege sahillerinde yankılanacak. “Anıtsal Mekanlarda, Anıtsal Konserler” projesi, bu yaz Marmaris ve Datça’da binlerce müziksevere nostaljik ve yenilikçi bir deneyim yaşatacak.

Anadolu rock’ın efsane isimlerini senfonik bir tınıyla yeniden buluşturan “Anıtsal Mekanlarda, Anıtsal Konserler” projesi, Ege’nin büyüleyici atmosferinde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Daha önce 23 kez sahnelenen ve her seferinde yoğun ilgi gören proje, bu yaz 18 Temmuz’da Marmaris, 19 Temmuz’da ise Datça Açıkhava Tiyatrosu’nda müzikseverlere kapılarını açacak. Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray ve Orhan Gencebay gibi Türkiye müzik tarihinin mihenk taşlarını senfonik düzenlemelerle yeniden canlandıracak olan proje, klasik müzik ile rock’ın kesiştiği eşsiz bir repertuvar sunuyor. ANADOLU ROCK'A SENFONİK YORUM “Sanatla dönüştürmek” felsefesiyle yola çıkan etkinlikte orkestra şefliğini Hakan Şensoy üstleniyor. Çağ Erçağ’ın etkileyici çalgı yorumculuğu, Nurkan Renda’nın rock müzik deneyimi, Emre Günay, Uğur Gülbaharlı ve Eylem Pelit’in güçlü sahne performanslarıyla birleşerek izleyiciye çok katmanlı bir ses evreni sunacak. Repertuvar, klasik armoniden post-modern etkileşimlere kadar geniş bir yelpazeye sahip. Serial yazım tekniklerinden minimal dokunuşlara kadar uzanan müzik yapısı, Anadolu rock’ın köklü ruhunu çağdaş bir formda yeniden yaşatacak. DEM VOKAL’DEN ANLAMLI AÇILIŞ Konserlerin açılışında sahne alacak olan Dem Vokal, müziği yalnızca bir eğlence aracı değil, aynı zamanda sosyal bir mesaj taşıyıcısı olarak kullanıyor. Şef Haluk Polat yönetimindeki topluluk, farklı mesleklerden 12 kadının bir araya gelmesiyle oluşan güçlü kadın korosu olarak sahne alacak ve kadın hakları temalı beş parçalık bir seçki sunacak. SANAT, MÜZİK VE TOPLUMSAL MESAJLAR BİR ARADA Marmaris’te 6 bin, Datça’da ise 2 bin kişilik açıkhava tiyatrolarında gerçekleşecek konserler, yalnızca bir müzik ziyafeti değil; aynı zamanda sosyal farkındalık içeren bir sanat gösterisi olma niteliği taşıyor. Toplumsal meselelerin sanatla görünür kılınmasını hedefleyen organizasyon, kültürel değerlerin yeniden hatırlanması için bir fırsat sunuyor. Organizatör Major Majestic Music, projeye dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Datça ve Marmaris, bu yaz müziğin ve toplumsal dönüşümün buluştuğu bir sahne olacak. ‘Senfonik Anadolu Rock / BUKALEMUN’, binlerce seyirciyi yeni bir senfonik anlayışla büyüleyecek. Amacımız, sanatın gücüyle insanların içindeki iyi duyguları ortaya çıkarmak ve kültürel zenginliğimize saygı duruşunda bulunmak.
Barış Manço’dan Cem Karaca’ya, Erkin Koray’dan Orhan Gencebay’a uzanan bir müzik mirası, senfonik yorumlarla Ege sahillerinde yankılanacak. “Anıtsal Mekanlarda, Anıtsal Konserler” projesi, bu yaz Marmaris ve Datça’da binlerce müziksevere nostaljik ve yenilikçi bir deneyim yaşatacak.

Anadolu rock’ın efsane isimlerini senfonik bir tınıyla yeniden buluşturan “Anıtsal Mekanlarda, Anıtsal Konserler” projesi, Ege’nin büyüleyici atmosferinde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Daha önce 23 kez sahnelenen ve her seferinde yoğun ilgi gören proje, bu yaz 18 Temmuz’da Marmaris, 19 Temmuz’da ise Datça Açıkhava Tiyatrosu’nda müzikseverlere kapılarını açacak.

Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray ve Orhan Gencebay gibi Türkiye müzik tarihinin mihenk taşlarını senfonik düzenlemelerle yeniden canlandıracak olan proje, klasik müzik ile rock’ın kesiştiği eşsiz bir repertuvar sunuyor.

ANADOLU ROCK'A SENFONİK YORUM
“Sanatla dönüştürmek” felsefesiyle yola çıkan etkinlikte orkestra şefliğini Hakan Şensoy üstleniyor. Çağ Erçağ’ın etkileyici çalgı yorumculuğu, Nurkan Renda’nın rock müzik deneyimi, Emre Günay, Uğur Gülbaharlı ve Eylem Pelit’in güçlü sahne performanslarıyla birleşerek izleyiciye çok katmanlı bir ses evreni sunacak.

Repertuvar, klasik armoniden post-modern etkileşimlere kadar geniş bir yelpazeye sahip. Serial yazım tekniklerinden minimal dokunuşlara kadar uzanan müzik yapısı, Anadolu rock’ın köklü ruhunu çağdaş bir formda yeniden yaşatacak.

DEM VOKAL’DEN ANLAMLI AÇILIŞ
Konserlerin açılışında sahne alacak olan Dem Vokal, müziği yalnızca bir eğlence aracı değil, aynı zamanda sosyal bir mesaj taşıyıcısı olarak kullanıyor. Şef Haluk Polat yönetimindeki topluluk, farklı mesleklerden 12 kadının bir araya gelmesiyle oluşan güçlü kadın korosu olarak sahne alacak ve kadın hakları temalı beş parçalık bir seçki sunacak.

SANAT, MÜZİK VE TOPLUMSAL MESAJLAR BİR ARADA
Marmaris’te 6 bin, Datça’da ise 2 bin kişilik açıkhava tiyatrolarında gerçekleşecek konserler, yalnızca bir müzik ziyafeti değil; aynı zamanda sosyal farkındalık içeren bir sanat gösterisi olma niteliği taşıyor. Toplumsal meselelerin sanatla görünür kılınmasını hedefleyen organizasyon, kültürel değerlerin yeniden hatırlanması için bir fırsat sunuyor.

Organizatör Major Majestic Music, projeye dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Datça ve Marmaris, bu yaz müziğin ve toplumsal dönüşümün buluştuğu bir sahne olacak. ‘Senfonik Anadolu Rock / BUKALEMUN’, binlerce seyirciyi yeni bir senfonik anlayışla büyüleyecek. Amacımız, sanatın gücüyle insanların içindeki iyi duyguları ortaya çıkarmak ve kültürel zenginliğimize saygı duruşunda bulunmak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.