ÜYE OLUN

Dahilde işlemeye 531 onay, 24 iptal

HABER 13.07.2025 - 10:47, Güncelleme: 13.07.2025 - 18:12
 

Dahilde işlemeye 531 onay, 24 iptal

Yeni izinlerle yüzlerce firma üretim sürecini vergi muafiyetli şekilde sürdürecek. Bazı başvurular ise iptal listesinde yer aldı.

Bakanlığın açıkladığı verilere göre, Haziran ayında 531 firma Dahilde İşleme İzin Belgesi (D1) aldı. Bu firmalar, ithal ettikleri hammaddeleri veya girdileri gümrük vergisi ödemeden işleyerek yurt dışına ihraç etme hakkı kazandı. Söz konusu rejim, Türkiye’nin ihracat odaklı büyüme stratejilerinde önemli bir araç olarak değerlendiriliyor. İÇ PİYASAYA ÜRETİM İÇİN 13 FİRMA LİSTEDE Öte yandan, 13 firmaya Yurt İçi Satış ve Teslim Belgesi (D3) verildi. Bu belge, dahilde işleme rejimi kapsamında üretilen ürünlerin belirli şartlarla iç piyasada satışına izin veriyor. 24 BELGE FİRMA TALEBİYLE, 1 BELGE RE'SEN İPTAL EDİLDİ Bakanlık açıklamasında ayrıca, 24 firmanın başvurusu üzerine belgelerin iptal edildiği, 1 belgenin ise denetim sonucu resen iptal edildiği belirtildi. Bu iptaller, firmaların üretim süreçlerindeki değişiklikler, yükümlülük ihlalleri ya da beyan edilen dış ticaret planlarının güncellenmesiyle ilgili olabilir. TİCARİ PLANLAMA İÇİN REFERANS NİTELİĞİNDE Açıklanan D1 ve D3 belgeleri, Türkiye genelinde sanayi ve ihracat alanında faaliyet gösteren firmalar için önemli bir kaynak niteliği taşıyor. Belge sahibi firmalar, teşvikten faydalanırken aynı zamanda üretim süreçlerini vergi yükünden arındırarak daha rekabetçi hale geliyor.
Yeni izinlerle yüzlerce firma üretim sürecini vergi muafiyetli şekilde sürdürecek. Bazı başvurular ise iptal listesinde yer aldı.

Bakanlığın açıkladığı verilere göre, Haziran ayında 531 firma Dahilde İşleme İzin Belgesi (D1) aldı. Bu firmalar, ithal ettikleri hammaddeleri veya girdileri gümrük vergisi ödemeden işleyerek yurt dışına ihraç etme hakkı kazandı. Söz konusu rejim, Türkiye’nin ihracat odaklı büyüme stratejilerinde önemli bir araç olarak değerlendiriliyor.

İÇ PİYASAYA ÜRETİM İÇİN 13 FİRMA LİSTEDE

Öte yandan, 13 firmaya Yurt İçi Satış ve Teslim Belgesi (D3) verildi. Bu belge, dahilde işleme rejimi kapsamında üretilen ürünlerin belirli şartlarla iç piyasada satışına izin veriyor.

24 BELGE FİRMA TALEBİYLE, 1 BELGE RE'SEN İPTAL EDİLDİ

Bakanlık açıklamasında ayrıca, 24 firmanın başvurusu üzerine belgelerin iptal edildiği, 1 belgenin ise denetim sonucu resen iptal edildiği belirtildi. Bu iptaller, firmaların üretim süreçlerindeki değişiklikler, yükümlülük ihlalleri ya da beyan edilen dış ticaret planlarının güncellenmesiyle ilgili olabilir.

TİCARİ PLANLAMA İÇİN REFERANS NİTELİĞİNDE

Açıklanan D1 ve D3 belgeleri, Türkiye genelinde sanayi ve ihracat alanında faaliyet gösteren firmalar için önemli bir kaynak niteliği taşıyor. Belge sahibi firmalar, teşvikten faydalanırken aynı zamanda üretim süreçlerini vergi yükünden arındırarak daha rekabetçi hale geliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.