Mudanya’da paylaşma kültürü yeniden canlanıyor
Mudanya’da paylaşma kültürü yeniden canlanıyor
Mudanya Belediyesi, artan hayat pahalılığı nedeniyle zayıflayan paylaşma ve dayanışma kültürünü güçlendirmek amacıyla “Ben Ismarlıyorum” uygulamasını hayata geçirdi.
Mudanya Belediyesi, artan hayat pahalılığı nedeniyle zayıflayan paylaşma ve dayanışma kültürünü güçlendirmek amacıyla “Ben Ismarlıyorum” uygulamasını hayata geçirdi.
BURSA (İGFA) – Mudanya Belediyesi tarafından başlatılan “Ben Ismarlıyorum” uygulaması, Mola Mudanya, Lokanta Mudanya ve Büfe Mudanya noktalarında vatandaşlarla buluştu. Uygulama ile günlük hayatta giderek azalan ısmarlama kültürünün yeniden canlandırılması hedefleniyor.
Bir ikram, bir dayanışma
Uygulama kapsamında vatandaşlar; çay, kahve, sandviç veya yemek gibi ürünleri kendilerinden sonra gelecek kişiler için ısmarlayabiliyor. Yapılan ikramlar, ilgili hizmet noktalarında bulunan yazı tahtalarına not edilerek takip ediliyor. Böylece ihtiyaç duyan herkes, bırakılan ikramlardan faydalanabiliyor.
Başkan Dalgıç: Paylaşmayı yeniden hatırlamalıyız
Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, ekonomik zorlukların yalnızca haneleri değil, insan ilişkilerini de olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Başkan Dalgıç, “Paylaşma ve birlikte olma duygusunu yeniden hatırlamaya ihtiyaç var. Kendimiz için bir şey alırken, bizden sonra gelecek olanlara da küçük bir ikram bırakıyoruz” dedi.
Sosyal belediyeciliğin bir örneği
“Ben Ismarlıyorum” uygulamasının sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Dalgıç, tüm Mudanyalıları bu dayanışma hareketine katılmaya davet etti. Belediye yetkilileri, uygulamanın ilerleyen süreçte daha fazla noktada yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirtti.
Ne olmuştu?
Son yıllarda artan hayat pahalılığı, toplumsal paylaşma alışkanlıklarının azalmasına neden olmuştu. Mudanya Belediyesi, bu sürecin sosyal etkilerini azaltmak ve dayanışma kültürünü yeniden güçlendirmek için “Ben Ismarlıyorum” uygulamasını hayata geçirdi.
Soru – Cevap
Uygulama nerelerde geçerli?
Mola Mudanya, Lokanta Mudanya ve Büfe Mudanya’da.
Nasıl katkı sağlanıyor?
Vatandaşlar, diledikleri ürünü kendilerinden sonra gelecek kişiler için ısmarlıyor.
Kimler faydalanabiliyor?
Hizmet noktalarına gelen herkes, bırakılan ikramlardan yararlanabiliyor.
Mini Analiz
“Ben Ismarlıyorum” uygulaması, küçük bireysel katkılarla toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor. Ekonomik sıkışmanın yoğunlaştığı dönemde bu tür mikro dayanışma modelleri, sosyal bağları güçlendirerek kent yaşamına olumlu katkı sunuyor.
İlgili Haberler
-
Mudanya Belediyesi’nin sosyal destek projeleri
-
Yerel yönetimlerden dayanışma örnekleri
-
Hayat pahalılığına karşı belediyelerin yeni uygulamaları
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
