AKRAN VE DİJİTAL ZORBALIĞA KARŞI POLONYALI MESLEKTAŞLARIYLA BULUŞTULAR

HABER 07.05.2025 - 21:51, Güncelleme: 07.05.2025 - 21:51
 

AKRAN VE DİJİTAL ZORBALIĞA KARŞI POLONYALI MESLEKTAŞLARIYLA BULUŞTULAR

İzmir’in Bayraklı İlçesi Çay Mahallesi’nde bulunan Osman Faruk Verimer İlkokulu öğretmenleri “Zorbalığa Hayır” (NoTo Bullying)” projesi kapsamında Polonyalı meslektaşlarıyla Polonya’da buluştular.

İki ülke paydaşları, zorbalığa karşı uluslararası işbirliği anlayışıyla, uygulamaları yerinde izlediler, birlikte etkinliklere katıldılar, bilgi ve tecrübe paylaşımı yaptılar. Polonya’nın ev sahipliğinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün akreditasyon desteği ile gerçekleştirilen “Zorbalığa Hayır” (NoTo Bullying)” projesine, Türkiye’den İzmir Bayraklı Osman Faruk Verimer İlkokulu Müdürü Özlem Yağan, sınıf öğretmenleri Gülşen Horlu ve Sibel Kara katıldı. Erasmus+ programı uluslararası hareketlilik ve eTwinning nitelikli proje kapsamında Polonya’nın Siedlce kentindeki okulda yürütülen “zorbalıkla mücadele çalışmaları” hakkında yerinde gözlemler yapıldı. Uygulama örnekleri incelendi, alınan sonuçlar değerlendirildi. Türk paydaşlar, Polonyalı meslektaşlarına deneyimlerini aktarırken, okul temelli önleyici yaklaşımlar, psikolojik destek sistemleri ve öğrenci davranışlarının olumluya dönüştürülmesine yönelik stratejileri yakından tanıma fırsatı buldular. ÇAĞIMIZIN SORUNLARINA ÇAĞDAŞ VE AKILCI ÇÖZÜMLER Osman Faruk Verimer İlkokulu Müdürü Özlem Yağan, projenin okullarda akran ve dijital zorbalığın azalmasını sağlamak için yazıldığını, deneyimlerin paylaşılarak daha gerçekçi çözümler üretilmesini amaçladığını söyledi. Özlem Yağan;”  Ev sahibi okulda yürütülen zorbalıkla mücadele çalışmaları hakkında, bir hafta boyunca, yerinde gözlemler yaparak iyi örnekleri inceleme fırsatı bulduk. Polonyalı meslektaşlarımızla çeştili etkinliklere katıldık, deneyimlerimizi ve görüşlerimizi paylaştık. Yalnızca Avrupa’daki iyi uygulamaları incelemekle kalmadık, kültürler arası etkileşim yoluyla mesleki gelişimlerimizin de güçlenmesini hedefledik. Katılımcı öğretmenlerimizle, edindiğimiz kazanımları kendi okullarımızda yaygınlaştırmayı ve öğrenciler için daha kapsayıcı, güvenli bir okul iklimi oluşturmayı amaçlıyoruz. Okulumuzda eğitimde kaliteyi artırmanın yanı sıra, diğer öğretmenlere bilgi aktarımı yaparak akran zorbalığı ve dijital zorbalığı önleyici faaliyetler geliştirmeye çalışıyoruz. Çağımızın sorunlarına, çağdaş ve akılcı yöntemlerle çözümler üretmek istiyoruz” dedi.  
İzmir’in Bayraklı İlçesi Çay Mahallesi’nde bulunan Osman Faruk Verimer İlkokulu öğretmenleri “Zorbalığa Hayır” (NoTo Bullying)” projesi kapsamında Polonyalı meslektaşlarıyla Polonya’da buluştular.

İki ülke paydaşları, zorbalığa karşı uluslararası işbirliği anlayışıyla, uygulamaları yerinde izlediler, birlikte etkinliklere katıldılar, bilgi ve tecrübe paylaşımı yaptılar.

Polonya’nın ev sahipliğinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün akreditasyon desteği ile gerçekleştirilen “Zorbalığa Hayır” (NoTo Bullying)” projesine, Türkiye’den İzmir Bayraklı Osman Faruk Verimer İlkokulu Müdürü Özlem Yağan, sınıf öğretmenleri Gülşen Horlu ve Sibel Kara katıldı. Erasmus+ programı uluslararası hareketlilik ve eTwinning nitelikli proje kapsamında Polonya’nın Siedlce kentindeki okulda yürütülen “zorbalıkla mücadele çalışmaları” hakkında yerinde gözlemler yapıldı. Uygulama örnekleri incelendi, alınan sonuçlar değerlendirildi. Türk paydaşlar, Polonyalı meslektaşlarına deneyimlerini aktarırken, okul temelli önleyici yaklaşımlar, psikolojik destek sistemleri ve öğrenci davranışlarının olumluya dönüştürülmesine yönelik stratejileri yakından tanıma fırsatı buldular.

ÇAĞIMIZIN SORUNLARINA ÇAĞDAŞ VE AKILCI ÇÖZÜMLER

Osman Faruk Verimer İlkokulu Müdürü Özlem Yağan, projenin okullarda akran ve dijital zorbalığın azalmasını sağlamak için yazıldığını, deneyimlerin paylaşılarak daha gerçekçi çözümler üretilmesini amaçladığını söyledi. Özlem Yağan;”  Ev sahibi okulda yürütülen zorbalıkla mücadele çalışmaları hakkında, bir hafta boyunca, yerinde gözlemler yaparak iyi örnekleri inceleme fırsatı bulduk. Polonyalı meslektaşlarımızla çeştili etkinliklere katıldık, deneyimlerimizi ve görüşlerimizi paylaştık. Yalnızca Avrupa’daki iyi uygulamaları incelemekle kalmadık, kültürler arası etkileşim yoluyla mesleki gelişimlerimizin de güçlenmesini hedefledik. Katılımcı öğretmenlerimizle, edindiğimiz kazanımları kendi okullarımızda yaygınlaştırmayı ve öğrenciler için daha kapsayıcı, güvenli bir okul iklimi oluşturmayı amaçlıyoruz. Okulumuzda eğitimde kaliteyi artırmanın yanı sıra, diğer öğretmenlere bilgi aktarımı yaparak akran zorbalığı ve dijital zorbalığı önleyici faaliyetler geliştirmeye çalışıyoruz. Çağımızın sorunlarına, çağdaş ve akılcı yöntemlerle çözümler üretmek istiyoruz” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.