Çin açık açık tehdit etti: Mahvolacaksınız

DÜNYA 27.02.2025 - 19:29, Güncelleme: 27.02.2025 - 19:33
 

Çin açık açık tehdit etti: Mahvolacaksınız

Çin, Tayvan’a yönelik tehditlerine bir yenisini ekledi. Pekin’in Savunma Bakanlığı Sözcüsü, "Mahvolacaksınız" diyerek seslendiği Tayvan için "Er ya da geç sizi almaya geleceğiz" dedi.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vu Çien, egemenlik ihtilafı içinde oldukları Tayvan'da iktidardaki Demokratik İlerici Parti (DPP) otoritelerine, ABD ile işbirliği yaparak bağımsızlığa ulaşmaya çalışmanın boşuna olduğunu belirterek, "Er ya da geç sizi almaya geleceğiz." dedi. Sözcü Vu, Pekin'de düzenlenen aylık basın toplantısında, Tayvan'ın her yıl düzenlediği "Han Kuang 41" askeri tatbikatının bu yıl süresinin uzatılacağı ve ABD'nin önerisiyle 3 bin yedek askerin seferber edileceğine ilişkin soruya yanıt verdi. "ER YA DA GEÇ..." Tayvan sorunun Çin'in "iç işi" olduğunu, dış müdahaleyi kabul etmeyeceklerini vurgulayan Vu, "Demokratik İlerici Parti otoriteleri, bağımsızlık için ABD'nin desteğini alabilecekleri, yeniden birleşmeye güç yoluyla direnebilecekleri illüzyonu içinde. Bir karıncanın kolu at arabasını durduramaz. Er ya da geç sizi almaya geleceğiz." ifadesini kullandı. Vu, ABD'nin Çin'i çevrelemek için Tayvan'ı kullanmaya çalıştığını, Tayvan otoritelerinin "bağımsızlık" yolunda riskli provokasyonlar yapılmasına göz yumduğunu savunarak, Tayvan'a bu tutumun sonunda "mahvolacağı" uyarısında bulundu.
Çin, Tayvan’a yönelik tehditlerine bir yenisini ekledi. Pekin’in Savunma Bakanlığı Sözcüsü, "Mahvolacaksınız" diyerek seslendiği Tayvan için "Er ya da geç sizi almaya geleceğiz" dedi.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vu Çien, egemenlik ihtilafı içinde oldukları Tayvan'da iktidardaki Demokratik İlerici Parti (DPP) otoritelerine, ABD ile işbirliği yaparak bağımsızlığa ulaşmaya çalışmanın boşuna olduğunu belirterek, "Er ya da geç sizi almaya geleceğiz." dedi.

Sözcü Vu, Pekin'de düzenlenen aylık basın toplantısında, Tayvan'ın her yıl düzenlediği "Han Kuang 41" askeri tatbikatının bu yıl süresinin uzatılacağı ve ABD'nin önerisiyle 3 bin yedek askerin seferber edileceğine ilişkin soruya yanıt verdi.

"ER YA DA GEÇ..."
Tayvan sorunun Çin'in "iç işi" olduğunu, dış müdahaleyi kabul etmeyeceklerini vurgulayan Vu, "Demokratik İlerici Parti otoriteleri, bağımsızlık için ABD'nin desteğini alabilecekleri, yeniden birleşmeye güç yoluyla direnebilecekleri illüzyonu içinde. Bir karıncanın kolu at arabasını durduramaz. Er ya da geç sizi almaya geleceğiz." ifadesini kullandı.

Vu, ABD'nin Çin'i çevrelemek için Tayvan'ı kullanmaya çalıştığını, Tayvan otoritelerinin "bağımsızlık" yolunda riskli provokasyonlar yapılmasına göz yumduğunu savunarak, Tayvan'a bu tutumun sonunda "mahvolacağı" uyarısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.