casino siteleri slot siteleri

Diplomalı kekikçiler

HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.03.2023 - 21:48, Güncelleme: 03.03.2023 - 21:48
 

Diplomalı kekikçiler

Kekikte dünya markası Denizli’de, bilimsellik giderek artırıyor. Çiftçilere yönelik “Kekik Tarla Okulu” bile açıldı. Sertifika dağıtım töreninde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Denizli Kekiği adı duyulduktan sonra kalitemiz, fiyatlara daha iyi yansıdı” dedi.

Daha kaliteli kekik üretmenin inceliklerini öğrenen Denizli çiftçisi, “sertifikalı” oldu. Geçen yıl Pamukkale, Güney, Çal, Buldan, Bekilli ve Tavas ilçelerindeki 200 bin dekar alanda “Origanum Onites” türü kekik üretimi yapıldı; Türkiye’den 17 bin 340 ton kekik ve 64 ton kekik yağı ihraç edilerek 60 milyon dolar gelir sağlandı.  Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu alandaki çağdaş yöntemleri aktarmak için Kurtluca Güzelpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde sözleşmeli kekik üretimi yapan çiftçilere yönelik “Kekik tarla okulu” düzenlendi. Verimlilik ve pazarlamanın en üst seviyede tutulması için verilen eğitimle bilgi ve tecrübeleri artan çiftçilere, “Kekik Tarla Okulu Eğitimi ve Katılım Belgesi” dağıtıldı.  Törende konuşan Denizli Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, “20-25 yıl önce başladığımız bu serüvende dünyanın bir numarası olmayı başardık. Kekikte ülke ihtiyacının %85’ini, dünya üretiminin ise %75’ini karşılıyoruz. Pamukkale Belediyesi, 2021 yılında ilimizde yetiştirilen kekiğe coğrafi işaret tescil belgesi aldı ve ‘Denizli Kekiği’ dünya markası oldu” dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, kekikte dünya bir numarasının Denizli olduğunu hatırlatarak, daha çok çalışılmasını istedi. Kekiğin daha önce İzmir markası olarak bilindiğini, daha sonra Pamukkale Belediyesi olarak coğrafi işaret tescil belgesi aldıklarını söyledi. Örki,“dünyanın ‘Denizli Kekiği’ adını duymasıyla birlikte, kalitemizin fiyat politikasına sağladığı katkı da arttı” şeklinde konuştu. Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut da şunları söyledi: “Pazarlamanın, kekik için ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce organize edilen kekik çalıştayında bu konular görüşüldü, üretici açısından çok faydalı geçti.” Tören sonunda, eğitime katılan 62 üreticiye katılım belgeleri verildi.
Kekikte dünya markası Denizli’de, bilimsellik giderek artırıyor. Çiftçilere yönelik “Kekik Tarla Okulu” bile açıldı. Sertifika dağıtım töreninde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Denizli Kekiği adı duyulduktan sonra kalitemiz, fiyatlara daha iyi yansıdı” dedi.

Daha kaliteli kekik üretmenin inceliklerini öğrenen Denizli çiftçisi, “sertifikalı” oldu. Geçen yıl Pamukkale, Güney, Çal, Buldan, Bekilli ve Tavas ilçelerindeki 200 bin dekar alanda “Origanum Onites” türü kekik üretimi yapıldı; Türkiye’den 17 bin 340 ton kekik ve 64 ton kekik yağı ihraç edilerek 60 milyon dolar gelir sağlandı. 

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu alandaki çağdaş yöntemleri aktarmak için Kurtluca Güzelpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde sözleşmeli kekik üretimi yapan çiftçilere yönelik “ Kekik tarla okulu” düzenlendi. Verimlilik ve pazarlamanın en üst seviyede tutulması için verilen eğitimle bilgi ve tecrübeleri artan çiftçilere, “ Kekik Tarla Okulu Eğitimi ve Katılım Belgesi” dağıtıldı. 

Törende konuşan Denizli Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, “20-25 yıl önce başladığımız bu serüvende dünyanın bir numarası olmayı başardık. Kekikte ülke ihtiyacının %85’ini, dünya üretiminin ise %75’ini karşılıyoruz. Pamukkale Belediyesi, 2021 yılında ilimizde yetiştirilen kekiğe coğrafi işaret tescil belgesi aldı ve ‘ Denizli Kekiği’ dünya markası oldu” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, kekikte dünya bir numarasının Denizli olduğunu hatırlatarak, daha çok çalışılmasını istedi. Kekiğin daha önce İzmir markası olarak bilindiğini, daha sonra Pamukkale Belediyesi olarak coğrafi işaret tescil belgesi aldıklarını söyledi. Örki,“dünyanın ‘ Denizli Kekiği’ adını duymasıyla birlikte, kalitemizin fiyat politikasına sağladığı katkı da arttı” şeklinde konuştu.

Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut da şunları söyledi: “Pazarlamanın, kekik için ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce organize edilen kekik çalıştayında bu konular görüşüldü, üretici açısından çok faydalı geçti.”

Tören sonunda, eğitime katılan 62 üreticiye katılım belgeleri verildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.