20 saatlik kâbus: Buca kül oldu, umut Anka kuşuna emanet
20 saatlik kâbus: Buca kül oldu, umut Anka kuşuna emanet
Buca’da çıkan büyük yangın binlerce dönüm ormanı yok etti. Başkan Görkem Duman, “Bu alanlar Anka kuşu misali yeniden doğacak” diyerek mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.
Buca’da çıkan büyük yangın binlerce dönüm ormanı yok etti. Başkan Görkem Duman, “Bu alanlar Anka kuşu misali yeniden doğacak” diyerek mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.
İzmir’in Buca ilçesinde, dün akşam saatlerinde Zafer Mahallesi Olduruk mevkisinde başlayıp Menderes Kısık Mahallesi’ne kadar ilerleyen yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. Yangın sonrası binlerce dönüm yeşil alan ve tarım arazisi küle dönerken, bölge gri bir örtüye büründü.
BAŞKAN DUMAN’DAN İLK AÇIKLAMA: “BU TOPRAKLAR YENİDEN YEŞERECEK”
Yangının ardından bölgeye giden Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, yaptığı açıklamada şu sözlerle hem umut verdi hem kararlılık gösterdi:
“Yaklaşık 20 saat boyunca yangınla mücadele ettik. Bugün burada ortaya çıkan tablo içimizi acıtsa da, bu topraklar Anka kuşu misali yeniden doğacak. Bunun zaman alacağını biliyoruz ama biz başaracağız. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.”
YILDIZLAR MAHALLESİ GECE BOYUNCA TAHLİYE EDİLDİ
Yangının yerleşim yerlerine ulaşma riski doğurması üzerine Yıldızlar Mahallesi tahliye edildi.
Buca Belediyesi ekipleri, özellikle BUCAKUT (Buca Arama Kurtarma Timi) öncülüğünde, yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına katıldı.
Başkan Görkem Duman, tahliye sürecini bizzat sahada koordine etti. Yangına rağmen evlerinden çıkmak istemeyen vatandaşları ikna ederek tahliyelerini sağladı.
“MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAĞIZ”
Yangın sonrası bölge genelinde soğutma çalışmaları sürerken, Başkan Duman’ın verdiği mesaj açık:
“Burada sadece doğa değil, hatıralar, emekler ve umutlar da yandı. Ama biz bu toprakları yeniden nefes alır hale getireceğiz.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.