25 kişi gözaltında: TİHA destekli uyuşturucu operasyonu sonuç verdi

HABER 31.07.2025 - 10:30, Güncelleme: 31.07.2025 - 10:47
 

25 kişi gözaltında: TİHA destekli uyuşturucu operasyonu sonuç verdi

Diyarbakır’da Jandarma’nın AKINCI TİHA destekli dev operasyonunda 4 milyon 459 bin kök kenevir ile 150 kilo esrar ele geçirildi. 25 kişi gözaltına alınırken, 17’si tutuklandı. Bakan Yerlikaya: “Zehir tacirlerine geçit yok” dedi.

Diyarbakır’da zehir tacirlerinin kökü, kelimenin tam anlamıyla kazındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bizzat duyurduğu operasyonda; 4 milyon 459 bin kök kenevir ve skunk ile 150 kilogram toz esrar ele geçirildi. Bu kapsamlı operasyonda ilk kez yerli ve milli AKINCI TİHA kullanıldı. Termal ve gece görüş kabiliyetiyle kuş uçurtmayan TİHA’lar, zehir tarlalarını kuş bakışı gözetledi; şüpheli hareketlilik anında raporlandı. 1.250 PERSONELLE, 124 TİMLE ÇEMBER Operasyon, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın koordinasyonunda; Batman, Muş, Elazığ, Şanlıurfa, Bingöl ve Mardin Jandarma Komutanlıklarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplam 1.250 personelin görev yaptığı baskında, 25 zehir taciri yakalandı. Gözaltına alınanlardan 17’si tutuklandı, 8’i adli kontrolle serbest bırakıldı. Bakan Yerlikaya, operasyonu başarıyla yöneten tüm güvenlik birimlerine teşekkür ederek, “Uyuşturucu insanlığın düşmanıdır, sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.
Diyarbakır’da Jandarma’nın AKINCI TİHA destekli dev operasyonunda 4 milyon 459 bin kök kenevir ile 150 kilo esrar ele geçirildi. 25 kişi gözaltına alınırken, 17’si tutuklandı. Bakan Yerlikaya: “Zehir tacirlerine geçit yok” dedi.

Diyarbakır’da zehir tacirlerinin kökü, kelimenin tam anlamıyla kazındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bizzat duyurduğu operasyonda; 4 milyon 459 bin kök kenevir ve skunk ile 150 kilogram toz esrar ele geçirildi.

Bu kapsamlı operasyonda ilk kez yerli ve milli AKINCI TİHA kullanıldı. Termal ve gece görüş kabiliyetiyle kuş uçurtmayan TİHA’lar, zehir tarlalarını kuş bakışı gözetledi; şüpheli hareketlilik anında raporlandı.

1.250 PERSONELLE, 124 TİMLE ÇEMBER

Operasyon, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın koordinasyonunda; Batman, Muş, Elazığ, Şanlıurfa, Bingöl ve Mardin Jandarma Komutanlıklarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplam 1.250 personelin görev yaptığı baskında, 25 zehir taciri yakalandı. Gözaltına alınanlardan 17’si tutuklandı, 8’i adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bakan Yerlikaya, operasyonu başarıyla yöneten tüm güvenlik birimlerine teşekkür ederek, “Uyuşturucu insanlığın düşmanıdır, sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.