73 yıllık fabrika kapanıyor! Türk tekstilinde bir devin daha üretimi durdu
73 yıllık fabrika kapanıyor! Türk tekstilinde bir devin daha üretimi durdu
Kayseri’de 1953 yılında kurulan ve kentin en köklü tekstil tesislerinden biri olan Orta Anadolu Mensucat Fabrikası üretim faaliyetlerini durdurdu. Levi’s, Mavi, Lee, Wrangler, Diesel, Replay ve Guess gibi markalara denim tedarik eden şirket, ekonomik koşullar nedeniyle Kayseri tesislerini kapatma kararı aldığını açıkladı.
Kayseri’de 1953 yılında kurulan ve kentin en köklü tekstil tesislerinden biri olan Orta Anadolu Mensucat Fabrikası üretim faaliyetlerini durdurdu. Levi’s, Mavi, Lee, Wrangler, Diesel, Replay ve Guess gibi markalara denim tedarik eden şirket, ekonomik koşullar nedeniyle Kayseri tesislerini kapatma kararı aldığını açıkladı.
KAYSERİ – Türkiye tekstil sektöründen dikkat çeken bir kapanma haberi geldi. Kayseri’de 1953 yılında kurulan Orta Anadolu Mensucat Fabrikası, üretim faaliyetlerini durdurdu.
Sosyal medyada fabrikanın üretimi durdurduğuna ilişkin görüntülerin paylaşılmasının ardından şirket yönetimi tarafından resmi açıklama yapıldı.
DEV MARKALARA DENİM TEDARİK EDİYORDU
Orta Anadolu Mensucat, 1986 yılından bu yana dünyanın önde gelen markalarına premium denim kumaş tedarik ettiğini belirtti.
Şirketin denim tedarik ettiği markalar arasında Levi’s, Mavi, Lee, Wrangler, Diesel, Replay ve Guess gibi dünyaca tanınan isimler yer aldı.
KÜRESEL TEKSTİL SEKTÖRÜNDEKİ ZORLUKLAR ETKİLİ OLDU
Fabrika yönetimi, küresel tekstil sektörünün son yıllarda ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldığını açıkladı.
Şirket tarafından yapılan açıklamada; zayıflayan talep, artan operasyonel ve finansman maliyetleri, tedarik zincirlerindeki dalgalanmalar ve değişen ticaret dinamiklerinin sektörü olumsuz etkilediği belirtildi.
Şirket, maliyet azaltma girişimleri, verimlilik tedbirleri ve yeniden yapılandırma değerlendirmeleri dahil olmak üzere kapsamlı çalışmalar yapıldığını ancak mevcut ekonomik koşullarda operasyonel modelin sürdürülebilir olmadığı sonucuna varıldığını bildirdi.
“ÜRETİM FAALİYETLERİNİ SONLANDIRMA KARARI ALDIK”
Fabrika yönetimi açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“1953 yılından bu yana sanayi üretiminde öncü bir rol üstlenen Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi İşletmesi T.A.Ş., 1986’dan beri dünyanın en ikonik küresel markalarına premium denim kumaş tedarik etmektedir.”
Şirket, yaşanan ekonomik zorluklara ilişkin değerlendirmesinin ardından Kayseri tesislerindeki üretim faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığını belirtti.
ÜRETİM 11 EYLÜL’DE DURDU, TAM KAPANIŞ 12 EKİM’DE
Şirketin açıklamasına göre Kayseri’deki üretim faaliyetleri 11 Eylül 2026 itibarıyla durduruldu.
Fabrikanın tamamen kapatılacağı tarih ise 12 Ekim 2026 olarak açıklandı.
Böylece 1953 yılında kurulan ve 73 yıllık geçmişe sahip olan tesisin üretim dönemi sona ermiş olacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
