Araç muayenesinde dehşet: Darbedilen polis memuru hayatını kaybetti
Araç muayenesinde dehşet: Darbedilen polis memuru hayatını kaybetti
Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde araç muayenesi sırasında çıkan tartışmada darbedilen polis memuru M.O.K., tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili 1 şüpheli tutuklandı.
Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde araç muayenesi sırasında çıkan tartışmada darbedilen polis memuru M.O.K., tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili 1 şüpheli tutuklandı.
ANKARA – Ankara’da bir araç muayene istasyonunda yaşanan tartışma ölümle sonuçlandı. Edinilen bilgilere göre, Yenimahalle ilçesinde görevli polis memuru M.O.K., aracını rutin muayene için TÜVTÜRK istasyonuna götürdü. Muayene sırasında stop lambasının yanmadığı gerekçesiyle araç muayeneden geçirilmedi.
Tartışma kavgaya dönüştü
Muayenenin olumsuz sonuçlanmasına tepki gösteren M.O.K. ile istasyon çalışanları arasında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın hakaret ve tehdit içeren bir kavgaya dönüştüğü iddia edildi. Yaşanan arbede sırasında polis memuru M.O.K.’nin istasyon çalışanları tarafından darbedildiği öne sürüldü.
Hastanede yaşam mücadelesi verdi
Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, ağır yaralanan M.O.K.’yi ambulansla Gazi Hastanesi’ne kaldırdı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan polis memuru, üç gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.
1 şüpheli tutuklandı
Olayın ardından Y.K. ve S.A. isimli iki şüpheli, “kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” suçlamalarıyla gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Y.K.’yi adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, S.A.’nın tutuklanmasına karar verdi. Soruşturmanın, M.O.K.’nin ölüm nedenine ilişkin adli tıp raporunun ardından derinleştirileceği öğrenildi.
Ne olmuştu?
2 Şubat’ta Yenimahalle’de yaşanan olayda, araç muayenesi sırasında çıkan tartışma sonrası polis memuru M.O.K. ağır yaralanmış, hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Üç gün sonra acı haber geldi.
Soru – Cevap
Olay nerede yaşandı?
Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki bir TÜVTÜRK araç muayene istasyonunda.
Polis memuru nasıl yaralandı?
İddiaya göre istasyon çalışanlarıyla çıkan kavga sırasında darbedildi.
Kaç kişi gözaltına alındı?
İki şüpheli gözaltına alındı; biri tutuklandı, biri adli kontrolle serbest bırakıldı.
Mini analiz | SEO uyumlu
Araç muayene istasyonunda yaşanan bu olay, kamuya açık alanlarda yaşanan şiddetin ne kadar ağır sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Görev başında olmayan bir polis memurunun dahi tartışma sırasında hedef alınması, muayene istasyonlarındaki güvenlik önlemleri ve kriz yönetimi tartışmalarını da yeniden gündeme taşıdı. Soruşturmanın seyri, olayın hukuki boyutunu netleştirecek.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
