Aydın Fen Lisesi Türkiye birincisi: Buzullarda bilime imza attılar

HABER 08.07.2025 - 12:21, Güncelleme: 08.07.2025 - 12:21
 

Aydın Fen Lisesi Türkiye birincisi: Buzullarda bilime imza attılar

TÜBİTAK’ın düzenlediği 2024-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda Aydın Fen Lisesi öğrencileri Türkiye birinciliği elde etti. ASELSAN-CZR takımı, kutup bölgesine yönelik çözüm odaklı projeleriyle dikkat çekti.

Aydın Fen Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2024-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu. ASELSAN-CZR adlı takımın öğrencileri Efe Alamazlar ve Selçuk Emre Çolak, coğrafya öğretmenleri Emine Tiric danışmanlığında hazırladıkları fiziki bilim alanındaki projeleriyle büyük başarıya imza attı. KUTUP BÖLGESİNİN SORUNLARINA YERLİ ÇÖZÜM ASELSAN-CZR takımı, kutup bölgelerinde karşılaşılan çevresel ve fiziki koşullara yenilikçi çözümler sunan özgün bir proje geliştirdi. Proje, iklim değişikliği, eriyen buzullar ve yaşam koşullarını etkileyen zorluklara bilimsel yaklaşım sunması nedeniyle hem jüri hem de bilim insanları tarafından büyük ilgiyle karşılandı. AYDIN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NDEN TEBRİK Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Hurma, Türkiye birinciliği elde eden öğrencileri ve danışman öğretmenlerini şu sözlerle kutladı: “Gençlerimizin bilim alanında ülkemizi gururlandırması bizler için büyük bir övünç kaynağıdır. Aydın Fen Lisesi ailesini yürekten kutluyorum.” GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YETİŞİYOR Aydın Fen Lisesi, bu başarısıyla yalnızca yerel değil, ulusal çapta da bilimsel eğitimdeki öncü konumunu pekiştirdi. Projeye destek veren okul yönetimi ve öğretmenler, öğrencilerin uluslararası bilim platformlarında da ses getirmesi için çalışmaların süreceğini belirtti.
TÜBİTAK’ın düzenlediği 2024-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda Aydın Fen Lisesi öğrencileri Türkiye birinciliği elde etti. ASELSAN-CZR takımı, kutup bölgesine yönelik çözüm odaklı projeleriyle dikkat çekti.

Aydın Fen Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2024-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu.

ASELSAN-CZR adlı takımın öğrencileri Efe Alamazlar ve Selçuk Emre Çolak, coğrafya öğretmenleri Emine Tiric danışmanlığında hazırladıkları fiziki bilim alanındaki projeleriyle büyük başarıya imza attı.

KUTUP BÖLGESİNİN SORUNLARINA YERLİ ÇÖZÜM

ASELSAN-CZR takımı, kutup bölgelerinde karşılaşılan çevresel ve fiziki koşullara yenilikçi çözümler sunan özgün bir proje geliştirdi.

Proje, iklim değişikliği, eriyen buzullar ve yaşam koşullarını etkileyen zorluklara bilimsel yaklaşım sunması nedeniyle hem jüri hem de bilim insanları tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

AYDIN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NDEN TEBRİK

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Hurma, Türkiye birinciliği elde eden öğrencileri ve danışman öğretmenlerini şu sözlerle kutladı:
“Gençlerimizin bilim alanında ülkemizi gururlandırması bizler için büyük bir övünç kaynağıdır. Aydın Fen Lisesi ailesini yürekten kutluyorum.”

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YETİŞİYOR

Aydın Fen Lisesi, bu başarısıyla yalnızca yerel değil, ulusal çapta da bilimsel eğitimdeki öncü konumunu pekiştirdi.
Projeye destek veren okul yönetimi ve öğretmenler, öğrencilerin uluslararası bilim platformlarında da ses getirmesi için çalışmaların süreceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.