Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a çarpıcı mesaj! “Seçimi bir tehlike görüyor”
Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a çarpıcı mesaj! “Seçimi bir tehlike görüyor”
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Erdoğan-Yavaş görüşmesinden erken seçim tartışmalarına, Gökçek soruşturmasından “Terörsüz Türkiye” sürecine kadar gündemdeki birçok başlıkta dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Erdoğan-Yavaş görüşmesinden erken seçim tartışmalarına, Gökçek soruşturmasından “Terörsüz Türkiye” sürecine kadar gündemdeki birçok başlıkta dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
ANKARA (PERRE) – (Berfin GÜRBÜZ) – İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Sözcü TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Dervişoğlu, siyasetin gündemindeki birçok konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlere ilişkin sözleri, Mansur Yavaş ile görüşmesi ve erken seçim tartışmalarıyla ilgili açıklamaları dikkat çekti.
MANSUR YAVAŞ’IN ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMESİNE DESTEK
Dervişoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin siyasi tartışma konusu yapılmasını doğru bulmadığını söyledi.
Yavaş’ın Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin yadırganacak bir tarafı olmadığını belirten Dervişoğlu, asıl sorunun iktidar ile muhalefet arasındaki diyalog eksikliği olduğunu savundu.
Dervişoğlu, Yavaş ile Erdoğan’ın görüşmesinin kamuoyunda farklı anlamlar aranmasına neden olmasının siyasetteki iletişim eksikliğinin sonucu olduğunu ifade etti.
CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni de eleştiren Dervişoğlu, yüzde 50+1 şartının seçim öncesi ittifakları zorunlu hale getirdiğini ileri sürdü.
Sistemin, birbiriyle yan yana gelmesi zor siyasi partileri iktidar karşıtlığı üzerinden aynı safta buluşturduğunu söyleyen Dervişoğlu, merkez siyasetin de bu yapı nedeniyle marjinal alanlara çekildiğini savundu.
Dervişoğlu ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle Cumhurbaşkanı’na verilen yetkilerin gelecekte kimler tarafından nasıl kullanılacağının öngörülemeyeceğini söyledi.
MANSUR YAVAŞ’IN ADAYLIĞI İÇİN NET KONUŞMADI
Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olması halinde İYİ Parti’nin destek verip vermeyeceği sorulan Dervişoğlu, şimdiden bu konuda bir değerlendirme yapmasının mümkün olmadığını söyledi.
Adaylık kararının Mansur Yavaş’a ait olduğunu belirten Dervişoğlu, muhalefetin ortak bir adayla seçime girebileceği gibi ayrı ayrı da seçime katılabileceğini ifade etti. Ancak Türkiye’nin mevcut sistemden kurtulması için “bütünleşik muhalefet” anlayışıyla bir siyasi birlikteliğe ihtiyaç duyulabileceğini söyledi.
“SEÇİMİ BİR TEHLİKE GÖRÜYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşan seçimlere ilişkin açıklamalarını değerlendiren Dervişoğlu, dikkat çeken ifadeler kullandı.
Dervişoğlu, “Seçimi bir tehlike görüyor” derken, seçimlerin her siyasetçi açısından risk taşıdığını ancak bu riski ortadan kaldırmak için hukuk dışı yöntemlere başvurulmaması gerektiğini savundu.
Dervişoğlu, Erdoğan’ın seçim kaybetme endişesinin kendisini çevrelediğini ileri sürerek, demokrasi açısından iktidarın el değiştirebilmesinin esas olduğunu ifade etti.
ERKEN SEÇİM TARTIŞMASINA DİKKAT ÇEKEN YORUM
Erken seçim tartışmalarına da değinen Dervişoğlu, normal seçim tarihine çok yakın bir tarihte yapılacak seçimin siyasi meşruiyet tartışmasına yol açacağını söyledi.
Dervişoğlu, “Seçime bir ay kala yapılan seçim, erken seçim sayılamaz” diyerek böyle bir seçimin hukuken mümkün olsa bile meşruiyet açısından tartışmalı olacağını savundu.
MELİH GÖKÇEK SORUŞTURMASI İÇİN “94 YA DA 96 SUÇ DUYURUSU” İDDİASI
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin de konuşan Dervişoğlu, Gökçek’in görevden alınmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen kamuoyunun gerekçeyi tam olarak bilmediğini söyledi.
Gökçek hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili 94 ya da 96 suç duyurusu bulunduğunu ileri süren Dervişoğlu, bu başvurular hakkında ne tür işlemler yapıldığı konusunda kamuoyunun yeterli bilgiye sahip olmadığını savundu.
“ANKARA’YI PARSEL PARSEL VERMEKLE...”
Dervişoğlu, Melih Gökçek’in yargılanmasının iktidar üzerindeki tüm tartışmaları ortadan kaldırmayacağını belirterek, daha geniş bir siyasi anlayış ve yönetim biçimi sorgulaması yapılması gerektiğini söyledi.
Bu kapsamda “Ankara’yı birilerine parsel parsel vermekle, ‘Ne istediler de vermedik’ demek arasında bir fark yoktur” ifadelerini kullandı.
“TERÖRSÜZ TÜRKİYE” SÜRECİNE SERT ELEŞTİRİ
Dervişoğlu, “Terörsüz Türkiye” adıyla yürütülen sürece de tepki gösterdi.
Sürecin vatandaşların sorunlarının çözümüne katkı sağlamayacağını savunan Dervişoğlu, yapılan yasal düzenlemelerin terör örgütlerinin lehine sonuçlar doğurabileceğini ileri sürdü.
Suriye’deki YPG-PYD yapılanmasına da değinen Dervişoğlu, örgütün tüm unsurlarıyla silah bırakmadığını savundu ve sürecin yalnızca Türkiye’deki gelişmeler üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.
ÖCALAN İDDİASI GÜNDEME GELDİ
Dervişoğlu, Abdullah Öcalan’a ilişkin çeşitli iddiaları da gündeme taşıdı.
Örgütün mali yapısının tasfiye edilmesi gerektiğini savunan Dervişoğlu, Öcalan’ın bulunduğu yerle ilgili kamuoyunda çeşitli iddiaların konuşulduğunu belirterek, sürecin ya tamamen kapalı ya da tamamen şeffaf yürütülmesi gerektiğini ifade etti.
İYİ PARTİ İÇİN HEDEF YÜZDE 10-15’İN ÜZERİ
İYİ Parti’nin seçim hedefleri hakkında da konuşan Dervişoğlu, kamuoyu araştırmalarında partisinin oy oranının yükseldiğini söyledi.
Bazı araştırmalarda İYİ Parti’nin yüzde 10 seviyelerine çıktığını belirten Dervişoğlu, “Yüzde 10’lar, 15’ler bize yetmez” diyerek partisinin Meclis’te güçlü bir sandalye sayısıyla temsil edilmesi gerektiğini ifade etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
