Dik yamaçlara 5.7 milyon metrekarelik güvenlik örtüsü

HABER 22.07.2025 - 17:28, Güncelleme: 22.07.2025 - 21:07
 

Dik yamaçlara 5.7 milyon metrekarelik güvenlik örtüsü

Sarp kayalara çelik ağ, taşlara zincirli barikat… Karayolları, afetlere meydan okumak için ülkeyi adeta dev bir çelik kalkanla örüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, karayolu güvenliğini artırmak ve doğa kaynaklı afetlere karşı riskleri minimize etmek için Türkiye genelinde dev bir önlem seferberliği başlattı. Karayolları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen projelerle dik yamaçlar, çığ riski taşıyan geçitler ve taş düşme ihtimali olan bölgeler çelik ağlarla donatılıyor. ÇELİK AĞLA GÜVENLİK KALKANI: 794 SAHA BÜYÜKLÜĞÜNDE ÖNLEM Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugüne kadar ülke genelinde 5,7 milyon metrekarelik alanda çelik ağ uygulaması yapıldığını açıkladı. Bu da tam 794 futbol sahasına denk geliyor. Yalnızca 2025’in ilk yarısında 37.400 metrekarelik çelik ağ daha döşendi. 1.446 RİSKLİ NOKTA TESPİT EDİLDİ, MÜDAHALE BAŞLADI Bakanlık tarafından hazırlanan “Karayolları Yol Ağı Risk Haritası” kapsamında ülke genelinde bin 519 kilometrelik kesimde 1.446 riskli bölge belirlendi. Bu noktalar Görüntü Tabanlı Bilgi Yönetim Sistemi’ne entegre edilerek anlık takip edilebilir hâle getirildi. 58 AYRI MÜDAHALE PROJESİ YOLDA Afet sonrası süreçte ise karayolu ekipleri, geçici köprüler kuruyor, menfezleri onarıyor ve dolgu çalışmalarını hızla tamamlıyor. Heyelan riski bulunan bölgelerde ise dağcı ekiplerin desteğiyle taş temizleme çalışmaları yürütülüyor. Tüm bu önlemler, Bakan Uraloğlu’nun ifadesiyle “kesintisiz ve emniyetli ulaşım için” yapılıyor. Ayrıca, yeni hazırlanan 58 ayrı müdahale projesi ile riskli bölgelerde altyapı güçlendirme çalışmaları devam edecek. HER NOKTADA GÖZ, HER KAYADA TEDBİR VAR Karayolları’nın 18 Bölge Müdürlüğü, 123 Şube Şefliği ve onlarca bakım şefliği üzerinden yürütülen bu çalışmalar, 7/24 esasına göre kesintisiz devam ediyor. Hedef net: Türkiye’nin yollarında taşa da çığa da sel’e de geçit yok.
Sarp kayalara çelik ağ, taşlara zincirli barikat… Karayolları, afetlere meydan okumak için ülkeyi adeta dev bir çelik kalkanla örüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, karayolu güvenliğini artırmak ve doğa kaynaklı afetlere karşı riskleri minimize etmek için Türkiye genelinde dev bir önlem seferberliği başlattı. Karayolları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen projelerle dik yamaçlar, çığ riski taşıyan geçitler ve taş düşme ihtimali olan bölgeler çelik ağlarla donatılıyor.

ÇELİK AĞLA GÜVENLİK KALKANI: 794 SAHA BÜYÜKLÜĞÜNDE ÖNLEM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugüne kadar ülke genelinde 5,7 milyon metrekarelik alanda çelik ağ uygulaması yapıldığını açıkladı. Bu da tam 794 futbol sahasına denk geliyor. Yalnızca 2025’in ilk yarısında 37.400 metrekarelik çelik ağ daha döşendi.

1.446 RİSKLİ NOKTA TESPİT EDİLDİ, MÜDAHALE BAŞLADI

Bakanlık tarafından hazırlanan “ Karayolları Yol Ağı Risk Haritası” kapsamında ülke genelinde bin 519 kilometrelik kesimde 1.446 riskli bölge belirlendi. Bu noktalar Görüntü Tabanlı Bilgi Yönetim Sistemi’ne entegre edilerek anlık takip edilebilir hâle getirildi.

58 AYRI MÜDAHALE PROJESİ YOLDA

Afet sonrası süreçte ise karayolu ekipleri, geçici köprüler kuruyor, menfezleri onarıyor ve dolgu çalışmalarını hızla tamamlıyor. Heyelan riski bulunan bölgelerde ise dağcı ekiplerin desteğiyle taş temizleme çalışmaları yürütülüyor. Tüm bu önlemler, Bakan Uraloğlu’nun ifadesiyle “kesintisiz ve emniyetli ulaşım için” yapılıyor.

Ayrıca, yeni hazırlanan 58 ayrı müdahale projesi ile riskli bölgelerde altyapı güçlendirme çalışmaları devam edecek.

HER NOKTADA GÖZ, HER KAYADA TEDBİR VAR

Karayolları’nın 18 Bölge Müdürlüğü, 123 Şube Şefliği ve onlarca bakım şefliği üzerinden yürütülen bu çalışmalar, 7/24 esasına göre kesintisiz devam ediyor. Hedef net: Türkiye’nin yollarında taşa da çığa da sel’e de geçit yok.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.