Ege Bölgesi temmuzda 2,5 milyar doları aştı

EKONOMİ 03.08.2025 - 12:56, Güncelleme: 03.08.2025 - 14:33
 

Ege Bölgesi temmuzda 2,5 milyar doları aştı

Ege İhracatçı Birlikleri, 2025 Temmuz ayında ihracatını yüzde 8 artırarak 1 milyar 650 milyon dolara ulaştı. Bölge genelinde sanayi ve tarım ihracatı yükselişe geçerken, rekor artışlar moral verdi.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), 2025 yılının ikinci yarısına moral depolayan bir başlangıç yaptı. 2024 Temmuz’unda 1 milyar 533 milyon dolarlık ihracat yapan EİB, bu yıl yüzde 8’lik artışla 1 milyar 650 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Türkiye genelinde ihracat, Temmuz ayında yüzde 11 artışla 24 milyar 951 milyon dolara ulaştı. SANAYİ VE TARIM YÜKSELİŞTE, MADENCİLİK İSTİKRARINI KORUDU Sanayi sektörleri, ihracatını yüzde 8 artırarak 821 milyon dolardan 889 milyon dolara taşıdı. Tarım sektörleri ise yüzde 9’luk büyümeyle 654 milyon dolara ulaştı. Madencilik sektörü de 107 milyon dolarlık katkı sağladı. SEKTÖREL ŞAMPİYON: DEMİR VE DEMİRDIŞI METALLER Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (EDDMİB), Temmuz ayında ihracatını yüzde 29 artırarak 243 milyon dolara taşıdı. EDDMİB’in 7 aylık ihracatı 1,53 milyar dolar olurken, son bir yılda 2,5 milyar doları geçti. YUMURTADA FON KALKTI, REKOR GELDİ Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ESÜHMİB), yumurtadaki fon uygulamasının kaldırılması sonrası Temmuz’da ihracatını yüzde 32 artırarak 169,5 milyon dolara yükseltti. Bu performansla hem ikinci sıraya yerleşti hem de aylık artış rekorunu kırdı. MODA ÜÇÜNCÜ, TÜTÜN 1 MİLYAR DOLARI AŞTI Hazır giyim ihracatıyla Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Temmuz ayında 128,5 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldı. Ege Tütün İhracatçıları Birliği ise Temmuz’da yüzde 24’lük artışla 112 milyon dolarlık ihracata imza attı ve son 1 yılda 1 milyar doları aşma başarısı gösterdi.
Ege İhracatçı Birlikleri, 2025 Temmuz ayında ihracatını yüzde 8 artırarak 1 milyar 650 milyon dolara ulaştı. Bölge genelinde sanayi ve tarım ihracatı yükselişe geçerken, rekor artışlar moral verdi.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), 2025 yılının ikinci yarısına moral depolayan bir başlangıç yaptı.

2024 Temmuz’unda 1 milyar 533 milyon dolarlık ihracat yapan EİB, bu yıl yüzde 8’lik artışla 1 milyar 650 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Türkiye genelinde ihracat, Temmuz ayında yüzde 11 artışla 24 milyar 951 milyon dolara ulaştı.

SANAYİ VE TARIM YÜKSELİŞTE, MADENCİLİK İSTİKRARINI KORUDU

Sanayi sektörleri, ihracatını yüzde 8 artırarak 821 milyon dolardan 889 milyon dolara taşıdı.
Tarım sektörleri ise yüzde 9’luk büyümeyle 654 milyon dolara ulaştı.
Madencilik sektörü de 107 milyon dolarlık katkı sağladı.

SEKTÖREL ŞAMPİYON: DEMİR VE DEMİRDIŞI METALLER

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (EDDMİB), Temmuz ayında ihracatını yüzde 29 artırarak 243 milyon dolara taşıdı.

EDDMİB’in 7 aylık ihracatı 1,53 milyar dolar olurken, son bir yılda 2,5 milyar doları geçti.

YUMURTADA FON KALKTI, REKOR GELDİ

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ESÜHMİB), yumurtadaki fon uygulamasının kaldırılması sonrası Temmuz’da ihracatını yüzde 32 artırarak 169,5 milyon dolara yükseltti.

Bu performansla hem ikinci sıraya yerleşti hem de aylık artış rekorunu kırdı.

MODA ÜÇÜNCÜ, TÜTÜN 1 MİLYAR DOLARI AŞTI

Hazır giyim ihracatıyla Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Temmuz ayında 128,5 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldı.

Ege Tütün İhracatçıları Birliği ise Temmuz’da yüzde 24’lük artışla 112 milyon dolarlık ihracata imza attı ve son 1 yılda 1 milyar doları aşma başarısı gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.