Eşine az rastlanır olay: Vatandaşın güvercinlerine haciz uygulandı
Eşine az rastlanır olay: Vatandaşın güvercinlerine haciz uygulandı
CHP’li Ömer Fethi Gürer, Yozgat’ta bir vatandaşın güvercinlerine bankalar tarafından haciz uygulanmasını ekonomik çöküşün sembolü olarak değerlendirdi.
CHP’li Ömer Fethi Gürer, Yozgat’ta bir vatandaşın güvercinlerine bankalar tarafından haciz uygulanmasını ekonomik çöküşün sembolü olarak değerlendirdi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaşanan ve kamuoyunda şaşkınlık yaratan bir olayı gündeme taşıdı. Gürer, borç nedeniyle bir vatandaşın güvercinlerine özel bir banka tarafından haciz uygulandığını ve kuşlara tek tek değer biçildiğini açıkladı. Dumanlı güvercinlere 2 bin 700 lira, deve tüylü güvercinlere ise 6 bin liraya kadar fiyat biçildiği belirtildi.
İCRA DOSYALARI MİLYON MİLYON ARTIYOR
Gürer, icra dairelerindeki dosya sayısının geldiği noktayı ekonominin gerçek yüzü olarak tanımladı. Milletvekili, İcra dosyaları milyon milyon artıyor. Bu, ailelerin yaşam mücadelesinin ağırlaştığının göstergesi diyerek derdest durumdaki dosya sayısının 24 milyon 769 bin 227’ye ulaştığını aktardı. Bir yılda gelen yeni dosya sayısı da 8 milyon 529 binden 9 milyon 698 bine yükseldi.
GÜVERCİNLER SATIŞ LİSTESİNE KONULDU
Gürer, yaşanan olayı ekonomik çöküşün sembolü olarak değerlendirdi. Vatandaşın evinde haczedilecek bir şey bulamayınca güvercinlerine haciz uygulandı. Dumanlı, beyaz, Arap, deve tüylü… Hepsi tek tek değer biçilip satış listesine konuldu sözleriyle durumun vahametini anlattı.
BORÇ YÜKÜ VATANDAŞI EZİYOR
Milletvekili Gürer, vatandaşın bankalara olan borcunun toplamının 5 trilyon 332 milyar lirayı geçtiğini, takibe düşen kredi ve kart borçlarının da 224 milyar liraya ulaştığını belirtti. TOKİ’ye borcun 80 milyar, varlık yönetim şirketlerine olan borcun 79 milyar olduğunu ifade eden Gürer, toplam borç yükünün 5 trilyon 715 milyara ulaştığını söyledi.
ÇİFTÇİ ÜRETİM YAPMADAN BORCUNU ÖDEYEMEZ
Çiftçilerin üretim araçlarına yönelik hacizlere de değinen Gürer, İnek, koyun, tarla, traktör gibi üretimin devamı için gerekli unsurlara haciz uygulanmamalı diyerek yaptıkları kanun teklifini hatırlattı. Girdi maliyetlerinin yükseldiğini, çiftçilerin sattığı ürünün aldığı tohumdan daha ucuz hale geldiğini söyledi.
GÜRER: SIKI PARA POLİTİKASI GÜVERCİNE KADAR İNDİ
Gürer, yaşanan durumu şu sözlerle özetledi:
Sıkı para politikasının erdiği nokta, evdeki güvercine haciz uygulayacak kadar gözü kararmış bir anlayıştır. Vatandaşın elinde ne varsa almanın peşindeler.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

