Eylem tarihi belli oldu: Emekliler 21 Haziran’da alanlarda

HABER 16.06.2025 - 17:43, Güncelleme: 16.06.2025 - 21:22
 

Eylem tarihi belli oldu: Emekliler 21 Haziran’da alanlarda

Birleşik Emekliler Sendikası, açlık ve yoksulluk sınırının altında kalan maaşlara karşı 21 Haziran’da tüm yurtta eylem yapacak. BES Başkanı Mahmut Şengül, “Bastonlarımızla meydanlara çıkacağız. Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz” dedi.

Birleşik Emekliler Sendikası (BES), ekonomik krizin emekliler üzerindeki etkisine dikkat çekmek için 21 Haziran'da meydanlara çıkıyor. Sendika Genel Başkanı Mahmut Şengül, yaptığı açıklamada açlık ve yoksulluk sınırlarının ulaştığı seviyeye karşın emekli maaşlarının sefalet düzeyinde kaldığını belirtti. Şengül, “Haziran ayı itibarıyla açlık sınırı 25 bin TL, yoksulluk sınırı ise 85 bin TL’ye dayandı. Ancak en düşük emekli maaşı sadece 14 bin 469 TL. Temmuz’da yapılması planlanan zamla maaşlar 16 bin 928 TL’ye çıksa bile, bu hâlâ açlık sınırının altında” diyerek tabloyu gözler önüne serdi. Türkiye nüfusunun yüzde 85’inin yoksulluk, yüzde 65’inin ise açlık sınırının altında yaşadığını belirten Şengül, “İktidar, ülkenin gündemini başka alanlara çekerek emeklinin sefaletini unutturmak istiyor. Ama biz unutturmayacağız. Meydanlara çıkacağız ve sesimizi duyuracağız” dedi. BES’in örgütlü olduğu tüm il ve ilçelerde eş zamanlı olarak 21 Haziran Cumartesi günü saat 14.30’da basın açıklaması yapılacağını belirten Şengül, tüm emeklilere şu çağrıyı yaptı: “Dün cephede bu ülkenin kurtuluşu için savaşan bizler, bugün emeğimizin karşılığı için bastonlarımızla sokaklara çıkacağız. Emekliler olarak sadaka değil, alın terimizin hakkını talep ediyoruz. Bastonlarınızla gelin, sesimize güç verin. Sen yoksan bir eksikiz.”
Birleşik Emekliler Sendikası, açlık ve yoksulluk sınırının altında kalan maaşlara karşı 21 Haziran’da tüm yurtta eylem yapacak. BES Başkanı Mahmut Şengül, “Bastonlarımızla meydanlara çıkacağız. Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz” dedi.

Birleşik Emekliler Sendikası (BES), ekonomik krizin emekliler üzerindeki etkisine dikkat çekmek için 21 Haziran'da meydanlara çıkıyor. Sendika Genel Başkanı Mahmut Şengül, yaptığı açıklamada açlık ve yoksulluk sınırlarının ulaştığı seviyeye karşın emekli maaşlarının sefalet düzeyinde kaldığını belirtti.

Şengül, “Haziran ayı itibarıyla açlık sınırı 25 bin TL, yoksulluk sınırı ise 85 bin TL’ye dayandı. Ancak en düşük emekli maaşı sadece 14 bin 469 TL. Temmuz’da yapılması planlanan zamla maaşlar 16 bin 928 TL’ye çıksa bile, bu hâlâ açlık sınırının altında” diyerek tabloyu gözler önüne serdi.

Türkiye nüfusunun yüzde 85’inin yoksulluk, yüzde 65’inin ise açlık sınırının altında yaşadığını belirten Şengül, “İktidar, ülkenin gündemini başka alanlara çekerek emeklinin sefaletini unutturmak istiyor. Ama biz unutturmayacağız. Meydanlara çıkacağız ve sesimizi duyuracağız” dedi.

BES’in örgütlü olduğu tüm il ve ilçelerde eş zamanlı olarak 21 Haziran Cumartesi günü saat 14.30’da basın açıklaması yapılacağını belirten Şengül, tüm emeklilere şu çağrıyı yaptı:
“Dün cephede bu ülkenin kurtuluşu için savaşan bizler, bugün emeğimizin karşılığı için bastonlarımızla sokaklara çıkacağız. Emekliler olarak sadaka değil, alın terimizin hakkını talep ediyoruz. Bastonlarınızla gelin, sesimize güç verin. Sen yoksan bir eksikiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.