ÜYE OLUN

Gizli takiple başladı, sabah baskınıyla bitti

HABER 09.07.2025 - 09:20, Güncelleme: 09.07.2025 - 14:15
 

Gizli takiple başladı, sabah baskınıyla bitti

Sokaklar sessizdi ama takip çoktan başlamıştı… Aylar süren gizli çalışmanın ardından düğmeye sabaha karşı basıldı. Hiç kimseye fark ettirmeden izlenen isimler, birer birer kıskıvrak yakalandı. Olayın detayları ortaya çıktıkça herkes aynı soruyu sormaya başladı: Bu kadar kişi nasıl bu kadar uzun süre gözden kaçtı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ’da sokaklarda gençleri hedef alan uyuşturucu satıcılarına karşı düzenlenen “Narkokapan-Tekirdağ” operasyonunda 65 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bunlardan 35’i tutuklanırken, 30’u hakkında adli kontrol kararı verildi. HER ŞEY SOSYAL MEDYADAN BAŞLADI Organize şekilde hareket eden şüpheliler, sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden uyuşturucu satışı yapıyordu. Ekipler, bu dijital hareketliliği tespit ederek düğmeye bastı. Hazırlık süreci tam 3 ay sürdü. Bu süre zarfında teknik ve fiziki takip yapıldı, mahalleler adım adım izlendi, satıcıların tüm bağlantıları tespit edildi. 6 İLÇEDE EŞ ZAMANLI BASKIN Operasyon, Süleymanpaşa, Çerkezköy, Çorlu, Ergene, Hayrabolu ve Malkara ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Toplamda: 13 Jandarma Motorlu Asayiş Timi 7 Komando Timi 2 Narkotik Köpeği 320 jandarma personeli görev aldı. Baskınlar Çerkezköy ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldü. BAKAN YERLİKAYA: “GENÇLERİ ZEHİRLEMEYE ÇALIŞANLARIN KARŞISINDAYIZ” Operasyonun ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Uyuşturucu, insanlığın en büyük düşmanıdır. Gençlerimizin hayatını çalmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz” dedi. Yerlikaya, operasyonda görev alan Tekirdağ Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılıkları, İl Jandarma Komutanlığı ve tüm personeli tebrik etti.
Sokaklar sessizdi ama takip çoktan başlamıştı… Aylar süren gizli çalışmanın ardından düğmeye sabaha karşı basıldı. Hiç kimseye fark ettirmeden izlenen isimler, birer birer kıskıvrak yakalandı. Olayın detayları ortaya çıktıkça herkes aynı soruyu sormaya başladı: Bu kadar kişi nasıl bu kadar uzun süre gözden kaçtı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ’da sokaklarda gençleri hedef alan uyuşturucu satıcılarına karşı düzenlenen “Narkokapan-Tekirdağ” operasyonunda 65 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bunlardan 35’i tutuklanırken, 30’u hakkında adli kontrol kararı verildi.

HER ŞEY SOSYAL MEDYADAN BAŞLADI

Organize şekilde hareket eden şüpheliler, sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden uyuşturucu satışı yapıyordu. Ekipler, bu dijital hareketliliği tespit ederek düğmeye bastı.
Hazırlık süreci tam 3 ay sürdü. Bu süre zarfında teknik ve fiziki takip yapıldı, mahalleler adım adım izlendi, satıcıların tüm bağlantıları tespit edildi.

6 İLÇEDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Operasyon, Süleymanpaşa, Çerkezköy, Çorlu, Ergene, Hayrabolu ve Malkara ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Toplamda:
13 Jandarma Motorlu Asayiş Timi
7 Komando Timi
2 Narkotik Köpeği
320 jandarma personeli görev aldı.

Baskınlar Çerkezköy ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldü.

BAKAN YERLİKAYA: “GENÇLERİ ZEHİRLEMEYE ÇALIŞANLARIN KARŞISINDAYIZ”

Operasyonun ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Uyuşturucu, insanlığın en büyük düşmanıdır. Gençlerimizin hayatını çalmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz” dedi.

Yerlikaya, operasyonda görev alan Tekirdağ Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılıkları, İl Jandarma Komutanlığı ve tüm personeli tebrik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.