Günde 700 kişiye sıcak yemek, üstüne çayı da var
Günde 700 kişiye sıcak yemek, üstüne çayı da var
Belediye market açtı, kart dağıttı, herkes istediğini aldı. Ne fiş var, ne kasa, ne utanma.
Belediye market açtı, kart dağıttı, herkes istediğini aldı. Ne fiş var, ne kasa, ne utanma.
Bornova Belediyesi, ekonomik darboğazda sıkışan vatandaşların yükünü hafifletmeye devam ediyor. İlçe genelinde kurulan 7 ayrı Kent Market, her ay yaklaşık 3 bin haneye ücretsiz alışveriş imkânı sunuyor. Yeni açılacak Pınarbaşı ve Yeşilova-Karacaoğlan şubeleriyle bu sayı 9'a yükselecek.
Dar gelirli olduğu tespit edilen vatandaşlara kredi kartı benzeri alışveriş kartları dağıtılıyor. Bu kartlara her ay 80, 90 veya 100 kredi yükleniyor. Vatandaşlar bu krediyle marketten istedikleri temel gıda ve hijyen ürünlerini para ödemeden temin edebiliyor.
MARKET DEĞİL, DAYANIŞMA NOKTASI
Kent Marketler Bornova Merkez, Işıkkent, Yeşilçam, Naldöken, Altındağ, Serintepe, Çamdibi ve Doğanlar mahallelerinde hizmet veriyor. Sistemin amacı yardım dağıtmak değil; vatandaşa onurlu bir destek sunmak.
Başkan Ömer Eşki bu hizmetin mantığını şu sözlerle anlattı: “Kimseyi ifşa etmiyoruz, markete girip alışverişini yapıyor, çıkıyor. Yardım değil, sosyal hak.”
HER GÜN 700 KİŞİYE 4 ÇEŞİT YEMEK
Bornova Belediyesi’nin bir diğer uygulaması ise Kent Lokantaları. Çamdibi, Kızılay ve Mevlana mahallelerinde hizmet veren bu lokantalarda günde ortalama 600 ila 700 kişiye sıcak, dört çeşit yemek sunuluyor. Fiyatlar düşük, yemekler Kent Mutfağı'nda belediyenin aşçıları tarafından hazırlanıyor.
Başkan Eşki bu konuda da iddialı: “Bu sadece bir yemek değil; toplumsal dayanışmanın ta kendisi.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.