Mecliste Gıda Zehirlenmesi Tartışması: Önerge Ret, Eleştiriler Sert
HABER
20.11.2025 - 22:08, Güncelleme:
20.11.2025 - 22:08
Mecliste Gıda Zehirlenmesi Tartışması: Önerge Ret, Eleştiriler Sert
TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin gıda zehirlenmeleriyle ilgili araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. İYİ Parti Milletvekili Selcan Taşçı, “Bu ülke dört yaşındaki çocukları pestisit yüzünden toprağa veriyor” diyerek Türkiye’deki gıda güvenliği sorununa dikkat çekti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İYİ Parti’nin gıda zehirlenmesi olaylarının araştırılması amacıyla verdiği önerge iktidar kanadı tarafından kabul edilmedi.
AKP ve MHP milletvekillerinin ret oylarıyla önerge gündemden düşerken Genel Kurul’da tansiyon yükseldi.
TAŞÇI: “İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI”
Önerge üzerine söz alan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, turizm bölgesinde yaşanan ve üç yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği zehirlenme olayını hatırlatarak Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasını eleştirdi:
“İlk intiba olarak bir eksiklik görmedik’ demek, en büyük eksikliğin ta kendisidir.”
Taşçı, ruhsatlı firmalar tarafından yapılması gereken ilaçlamaların kontrolsüz biçimde yapıldığını, ruhsatsız kimyasalların kamu sağlığını tehdit ettiğini söyledi.
“4 YAŞINDA ÇOCUK MEYVEDEN ÖLDÜ”
Taşçı, Türkiye’de son yıllarda artan pestisit kaynaklı zehirlenmelere dikkat çekerek şu örnekleri verdi:
2021’de 4 yaşındaki bir çocuğun nar üzerindeki pestisit nedeniyle hayatını kaybetmesi
Kayseri’de 23 öğrenci, Mardin’de 67 öğrenci gıda zehirlenmesi
Bir vatandaşın içtiği kahveden zehirlenmesi
Taşçı, “Bir ürün tüketilemeyecek hâle geliyorsa zincirin bir yerinde uygunsuzluk vardır: üretimde, taşımada, depolamada, işlenmede…” ifadelerini kullandı.
“YEDİĞİMİZDEN, İÇTİĞİMİZDEN, SOLUDUĞUMUZ HAVADAN ZEHİRLENİYORUZ”
Gıda güvenliğinin ulusal bir kriz hâline geldiğini belirten Taşçı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Yediğimiz meyveden zehirleniyoruz, içtiğimiz sütten, tarım yaptığımız sudan, topraktan, soluduğumuz havadan…”
TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin gıda zehirlenmeleriyle ilgili araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. İYİ Parti Milletvekili Selcan Taşçı, “Bu ülke dört yaşındaki çocukları pestisit yüzünden toprağa veriyor” diyerek Türkiye’deki gıda güvenliği sorununa dikkat çekti.
Haberlerimizi her cihazdan özgürce takip edebilmek için üye olunuz, önemli haberleri kaçırmamak için ise UYGULAMALARIMIZI YÜKLEYİNİZ, uygulamaların linklerini MENÜ kısmında bulabilirsiniz
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
