Narkotik ve Asayiş’ten ortak operasyon: Yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi
Narkotik ve Asayiş’ten ortak operasyon: Yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi
Düzce’de 2–4 Ocak 2026 tarihleri arasında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda sentetik kannabinoid, kokain ve sentetik ecza ele geçirilirken, 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Düzce’de 2–4 Ocak 2026 tarihleri arasında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda sentetik kannabinoid, kokain ve sentetik ecza ele geçirilirken, 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
DÜZCE – Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Burhaniye Mahallesi’nde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı.
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 2 ve 4 Ocak 2026 tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda, kent genelinde zehir tacirlerine yönelik önemli bir darbe vuruldu.
YÜKLÜ MİKTARDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
Emniyet birimlerinin titiz çalışmaları sonucunda yapılan aramalarda; 2 parça halinde 6 gram sentetik kannabinoid ham maddesi ele geçirildi. Bu miktarın yaklaşık 600 gram sentetik kannabinoid üretimine imkan sağlayabileceği belirtildi.
Operasyonlarda ayrıca bin 566 adet Gerica sentetik ecza, 1 gram kokain ve 2 parça halinde toplam 65 gram sentetik kannabinoid maddesi ele geçirildi.
4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Operasyon kapsamında Türk Ceza Kanunu’nun 188. maddesi uyarınca gözaltına alınan P.B. ve İ.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.
Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan T.G. ve Ö.Y. de çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KARARLILIĞI
Yetkililer, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretiyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Özellikle gençleri hedef alan zehir tacirlerine karşı operasyonların artarak devam edeceği bildirildi.
Emniyet kaynakları, vatandaşların şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesinin mücadelede büyük önem taşıdığını hatırlattı.
NE OLMUŞTU
Düzce’de son aylarda uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretine yönelik denetimler artırılmış, Narkotik ve Asayiş ekipleri tarafından birçok operasyon düzenlenmişti.
Yetkililer, özellikle sentetik uyuşturucuya karşı sıfır tolerans politikası uygulandığını açıklamıştı.
SORU – CEVAP
Operasyon nerede yapıldı
Düzce Burhaniye Mahallesi’nde.
Kaç kişi tutuklandı
4 şüpheli tutuklandı.
Hangi maddeler ele geçirildi
Sentetik kannabinoid, sentetik ecza ve kokain.
İLGİLİ HABERLER
MİNİ ANALİZ
Düzce’de gerçekleştirilen bu operasyon, sentetik uyuşturucuya karşı yürütülen mücadelenin ne kadar kritik bir noktada olduğunu gösteriyor. Özellikle ham madde ele geçirilmesi, potansiyel olarak piyasaya sürülebilecek yüksek miktarda uyuşturucunun önüne geçilmesi anlamına geliyor. Emniyet birimlerinin koordineli çalışması, yerel düzeyde uyuşturucu ticaretine karşı caydırıcılığı artıran önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
