OGM açıkladı: 54 yangından 51’i kontrol altına alındı

HABER 23.07.2025 - 09:02, Güncelleme: 23.07.2025 - 10:46
 

OGM açıkladı: 54 yangından 51’i kontrol altına alındı

Orman Genel Müdürlüğü, 22 Temmuz’da Türkiye genelinde çıkan 54 yangından 51’inin kontrol altına alındığını duyurdu. Ekipler üç ilde gece boyunca alevlerle mücadele etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 22 Temmuz 2025 Pazartesi günü çıkan 54 yangına müdahale edildiğini, bunlardan 51’inin kontrol altına alındığını açıkladı. Resmi açıklamada, yangınların 22’sinin ormanlık, 32’sinin orman dışı alanlarda meydana geldiği bildirildi. Eskişehir, Karabük ve İzmir’de çıkan orman yangınları ise henüz kontrol altına alınamadı; ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. RÜZGÂR YANGINLA MÜCADELEDE EN ZORLAYICI FAKTÖR Açıklamada, yangın söndürme çalışmalarında en büyük zorluğun saatte 50 km’yi aşan sert rüzgârlar olduğu vurgulandı. Buna rağmen OGM ekipleri, koordineli bir mücadeleyle yangınların büyük çoğunluğunu kontrol altına almayı başardı. Yangınlara; 11 uçak, 30 helikopter, 343 arazöz, 9 iş makinesi ve 1966 personel ile müdahale edildiği belirtildi. YEŞİL VATAN İÇİN UYARI: ANIZ YAKMA, SİGARA ATMA, ATEŞ YAKMA! OGM, yangınların çoğunun insan kaynaklı olduğunu hatırlatarak, vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu. “Orman yangınları sadece ağaçları değil, gölgeleri, anıları ve geleceği yok eder” ifadelerine yer verilen çağrıda şu uyarılar yapıldı: Anız yakmayın, Sigara izmariti atmayın, Açık alanda ateş yakmayın! “#YeşilVatan hepimizin ortak geleceği. Geleceğimizi ateşe atmayalım” denilerek, herkesin dikkatli ve sorumlu davranması istendi.
Orman Genel Müdürlüğü, 22 Temmuz’da Türkiye genelinde çıkan 54 yangından 51’inin kontrol altına alındığını duyurdu. Ekipler üç ilde gece boyunca alevlerle mücadele etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 22 Temmuz 2025 Pazartesi günü çıkan 54 yangına müdahale edildiğini, bunlardan 51’inin kontrol altına alındığını açıkladı.

Resmi açıklamada, yangınların 22’sinin ormanlık, 32’sinin orman dışı alanlarda meydana geldiği bildirildi. Eskişehir, Karabük ve İzmir’de çıkan orman yangınları ise henüz kontrol altına alınamadı; ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü.

RÜZGÂR YANGINLA MÜCADELEDE EN ZORLAYICI FAKTÖR

Açıklamada, yangın söndürme çalışmalarında en büyük zorluğun saatte 50 km’yi aşan sert rüzgârlar olduğu vurgulandı. Buna rağmen OGM ekipleri, koordineli bir mücadeleyle yangınların büyük çoğunluğunu kontrol altına almayı başardı.

Yangınlara;

  • 11 uçak,

  • 30 helikopter,

  • 343 arazöz,

  • 9 iş makinesi ve

  • 1966 personel ile müdahale edildiği belirtildi.

YEŞİL VATAN İÇİN UYARI: ANIZ YAKMA, SİGARA ATMA, ATEŞ YAKMA!

OGM, yangınların çoğunun insan kaynaklı olduğunu hatırlatarak, vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu.

“Orman yangınları sadece ağaçları değil, gölgeleri, anıları ve geleceği yok eder” ifadelerine yer verilen çağrıda şu uyarılar yapıldı:

  • Anız yakmayın,

  • Sigara izmariti atmayın,

  • Açık alanda ateş yakmayın!

“# YeşilVatan hepimizin ortak geleceği. Geleceğimizi ateşe atmayalım” denilerek, herkesin dikkatli ve sorumlu davranması istendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.