Sıcaklık 40 dereceyi aştı: İzmir’de yangın riski artıyor
Sıcaklık 40 dereceyi aştı: İzmir’de yangın riski artıyor
İzmir’de 1 Haziran’dan bu yana çıkan 4 binin üzerinde yangında 26 bin hektarlık alan kül oldu. İzmir İtfaiyesi, vatandaşlara yangına sebep olabilecek davranışlardan kaçının çağrısı yaptı.
İzmir’de 1 Haziran’dan bu yana çıkan 4 binin üzerinde yangında 26 bin hektarlık alan kül oldu. İzmir İtfaiyesi, vatandaşlara yangına sebep olabilecek davranışlardan kaçının çağrısı yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 40 dereceyi aşan sıcaklıklarla birlikte yangın riskinin kritik seviyeye ulaştığını belirterek, vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrı yaptı.
4 BİNİN ÜZERİNDE YANGIN, 26 BİN HEKTAR KÜL
1 Haziran - 21 Temmuz tarihleri arasında kent genelinde 4 bin 208 yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, 26 bin hektarlık orman ve kırsal alanın küle döndüğünü açıkladı. Ormanlar, bağlar, bahçeler ve meralar tehlike altında. En büyük tehlike ise: İnsan ihmali.
YANGINLARIN YÜZDE 90’I İNSAN KAYNAKLI
İtfaiye Dairesi Başkanı Yaşar Korkmaz, yangınların büyük kısmının sigara izmariti, mangal, kaynak makinesi kıvılcımı ve bağ-bahçe temizliği gibi ihmallerden kaynaklandığını vurguladı. Rüzgârın yangını adeta bir savaş makinesi gibi büyüttüğünü belirten Korkmaz, özellikle karayel ve poyrazın İzmir için riskli olduğunu hatırlattı.
RÜZGÂRLI HAVALARDA ATEŞ YASAK!
Korkmaz, “ Sigara izmariti ormanın düşmanıdır. Kontrolsüz piknik ateşi, anız yakmak, kaynakla çalışmak ciddi tehlikeler yaratıyor. Rüzgarlı havalarda bu ihmal bir anda felakete dönüşüyor” dedi.
UYARI: BİRBİRİNİZİ UYARIN!
İtfaiye Başkanı Korkmaz, bir vatandaşın başka birini uyarmasının yangınların önüne geçebileceğini belirtti: “Gözümüz kulağımız birbirimizde olmalı. Hafta sonları risk daha fazla. Tatil keyfi felakete dönüşmesin.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.