Sivas'ta 424 bin ons mümkün kaynak tespit edildi
Sivas'ta 424 bin ons mümkün kaynak tespit edildi
Türkiye’nin öncü çelik üreticisi Erdemir’in bağlı kuruluşu Ermaden, Sivas’ın Alacahan Köyü mevkiinde yürüttüğü sondaj çalışmaları sonucunda 424 bin ons altın tespit etti.
Türkiye’nin öncü çelik üreticisi Erdemir’in bağlı kuruluşu Ermaden, Sivas’ın Alacahan Köyü mevkiinde yürüttüğü sondaj çalışmaları sonucunda 424 bin ons altın tespit etti.
Erdemir, madencilikte tarihi bir başarıya imza attı.
Şirketin bağlı ortaklığı Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ermaden) tarafından Sivas ili Kangal ilçesi Alacahan Köyü mevkiinde yürütülen arama faaliyetlerinde, 424 bin ons altın bulundu.
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, tespit edilen altın, 14,9 milyon ton cevherde ortalama 0,89 g/t altın tenörüyle, UMREK ve JORC standartlarına uygun şekilde “mümkün kaynak” düzeyinde raporlandı.
“YERLİ ÜRETİM GÜCÜMÜZLE GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
OYAK Genel Müdürü ve Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, keşfin Türkiye ekonomisi için stratejik bir dönüm noktası olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Ülkemizin yer altı zenginliklerini sürdürülebilir bir yaklaşımla ekonomiye kazandırmak, stratejimizin en önemli parçasını oluşturuyor. Ermaden’in Sivas- Alacahan sahasında yürüttüğü titiz sondaj çalışmaları neticesinde 424 bin ons gibi çok kıymetli bir kaynak ortaya çıktı. Bu keşfi, doğru strateji ve kararlı çalışmalarımızın ilk meyvesi olarak görüyoruz.”
Yalçıntaş, aynı bölgede yeni kaynak arama çalışmalarının sürdüğünü, elde edilen altının ülke ekonomisine katma değer sağlayacağını vurguladı.
DETAYLAR: 96 BİN METRE SONDAJ VE 96 BİN ATEŞ ANALİZİ
Ermaden tarafından yürütülen çalışmalar, 5 bin 804 hektarlık ruhsat sahasında gerçekleştirildi.
Bu alanda toplam 360 adet karotlu sondaj yapıldı, 96 bin 649 metre delme işlemi tamamlandı ve 96 bin 533 adet ateş analizi gerçekleştirildi.
Sadece 45 hektarlık alanda yapılan bu yoğun analizler, sahadaki potansiyelin büyüklüğüne işaret ediyor.
EKONOMİYE DEV KATKI BEKLENİYOR
Erdemir’in bu keşfi, Türkiye’nin yerli kaynak üretimi açısından önemli bir dönemece işaret ediyor.
Uzmanlara göre, 424 bin ons altın, mevcut piyasa değeriyle yaklaşık 1 milyar dolar seviyesinde bir ekonomik potansiyele denk geliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
