Soruşturmada 1 milyar avroluk iddia! İsimler belli oldu

HABER 16.10.2026 - 11:38, Güncelleme: 16.10.2026 - 11:38
 

Soruşturmada 1 milyar avroluk iddia! İsimler belli oldu

İstanbul’daki kara para aklama soruşturmasında dikkat çeken isimler hakkında gözaltı kararı verildi. Dosyada milyar avroluk fon iddiası da yer aldı.

Sabah ve Hürriyet gibi medyalarda yayınlanan haberlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Almanya vatandaşı K.P. ve M.B.'nin beyanları doğrultusunda yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren şirketler üzerinden kaynağı belirsiz yüksek tutarlı paraların aklandığı iddiaları inceleniyor. Soruşturma dosyasındaki iddialara göre, 80 milyon avroluk sözleşme düzenlendiği, 100 milyon avro tutarında havale işlemi gerçekleştirildiği ve 1 milyar avroluk bir fonun kamu gücü ile nüfuz kullanılarak kredi yoluyla yurt dışına çıkarılmasının vaat edildiği öne sürüldü. Dosyada ayrıca 1,5 milyon avro değerinde tekne satışına ilişkin iddialar da bulunuyor. MURAT AĞIREL’E İLETİLEN BELGELER DOSYADA Müştekilerin, konuya ilişkin bilgi ve belgeleri gazeteci Murat Ağırel’e ilettikleri belirtildi. İddialara göre, söz konusu bilgi ve belgelerin ilgili kişilere aktarılmasının ardından müştekiler tehdit edildiklerini ifade etti. Müştekilerin sunduğu ses ve görüntü kayıtlarının yanı sıra soruşturma kapsamında elde edilen diğer delillerin de birlikte değerlendirildiği aktarıldı. BEŞ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI Soruşturma kapsamında Murat Ağırel, Aylin Kotil, Emir Sarıgül, Ömer Sarıgül, Volkan Aslanbaş ve Cavidan Tanrah Artuner hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Dosyada adı geçen kişilerden Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş, Cavidan Tanrah Artuner ve Murat Ağırel’in gözaltına alındığı belirtildi. Emir Sarıgül hakkındaki işlemlerin durumuna ilişkin ise aktarılan bilgilerde ayrıntı yer almadı. MUSTAFA SARIGÜL HAKKINDAKİ İDDİALAR ANKARA’YA GÖNDERİLECEK Soruşturmada adı geçen TBMM 28. Dönem Milletvekili Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların, ayrı değerlendirme yapılması amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği öğrenildi. Soruşturma devam ederken dosyada yer alan iddiaların yargı sürecinde açıklığa kavuşması bekleniyor. Gözaltı kararı veya gözaltına alınmış olmak, tek başına suçluluğun kanıtı değildir.
İstanbul’daki kara para aklama soruşturmasında dikkat çeken isimler hakkında gözaltı kararı verildi. Dosyada milyar avroluk fon iddiası da yer aldı.

Sabah ve Hürriyet gibi medyalarda yayınlanan haberlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Almanya vatandaşı K.P. ve M.B.'nin beyanları doğrultusunda yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren şirketler üzerinden kaynağı belirsiz yüksek tutarlı paraların aklandığı iddiaları inceleniyor.

Soruşturma dosyasındaki iddialara göre, 80 milyon avroluk sözleşme düzenlendiği, 100 milyon avro tutarında havale işlemi gerçekleştirildiği ve 1 milyar avroluk bir fonun kamu gücü ile nüfuz kullanılarak kredi yoluyla yurt dışına çıkarılmasının vaat edildiği öne sürüldü. Dosyada ayrıca 1,5 milyon avro değerinde tekne satışına ilişkin iddialar da bulunuyor.

MURAT AĞIREL’E İLETİLEN BELGELER DOSYADA

Müştekilerin, konuya ilişkin bilgi ve belgeleri gazeteci Murat Ağırel’e ilettikleri belirtildi. İddialara göre, söz konusu bilgi ve belgelerin ilgili kişilere aktarılmasının ardından müştekiler tehdit edildiklerini ifade etti.

Müştekilerin sunduğu ses ve görüntü kayıtlarının yanı sıra soruşturma kapsamında elde edilen diğer delillerin de birlikte değerlendirildiği aktarıldı.

BEŞ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında Murat Ağırel, Aylin Kotil, Emir Sarıgül, Ömer Sarıgül, Volkan Aslanbaş ve Cavidan Tanrah Artuner hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Dosyada adı geçen kişilerden Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş, Cavidan Tanrah Artuner ve Murat Ağırel’in gözaltına alındığı belirtildi. Emir Sarıgül hakkındaki işlemlerin durumuna ilişkin ise aktarılan bilgilerde ayrıntı yer almadı.

MUSTAFA SARIGÜL HAKKINDAKİ İDDİALAR ANKARA’YA GÖNDERİLECEK

Soruşturmada adı geçen TBMM 28. Dönem Milletvekili Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların, ayrı değerlendirme yapılması amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği öğrenildi.

Soruşturma devam ederken dosyada yer alan iddiaların yargı sürecinde açıklığa kavuşması bekleniyor. Gözaltı kararı veya gözaltına alınmış olmak, tek başına suçluluğun kanıtı değildir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.