Suha Onay: Faizler düşünce teknoloji yatırımları hızlanacak
Suha Onay: Faizler düşünce teknoloji yatırımları hızlanacak
DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, faizlerin düşmesiyle KOBİ’lerin dijitalleşme yatırımlarının hızlanacağını, bulut tabanlı sistemlerin ise maliyetleri ciddi şekilde düşürdüğünü söyledi.
DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, faizlerin düşmesiyle KOBİ’lerin dijitalleşme yatırımlarının hızlanacağını, bulut tabanlı sistemlerin ise maliyetleri ciddi şekilde düşürdüğünü söyledi.
Türkiye’nin dört bir yanındaki KOBİ’lerin dijital dönüşümüne ERP ve bulut tabanlı çözümlerle öncülük eden DİA Yazılım, faiz oranlarındaki değişimlerin teknoloji yatırımlarına etkisine dikkat çekti.
Genel Müdür Suha Onay, günümüzde dijitalleşmenin artık lüks değil, işletmelerin verimliliği için zorunlu bir unsur haline geldiğini belirterek, “Faizler düştükçe işletmeler daha kolay yatırım yapabilecek. Bu da dijitalleşme hamlelerini hızlandıracak” dedi.
BULUT SİSTEMLERİ MALİYETİ AZALTIYOR
Onay, bulut bilişimin şirketlere düşük maliyetli ve yüksek güvenlikli çözümler sunduğunu belirterek, “Eğer hâlâ lokal sistemler kullanılmaya devam edilseydi, şirketler yüksek donanım ve güvenlik yatırımları yapmak zorunda kalacaktı. Bulut sistemleri hem bu maliyeti ciddi şekilde düşürüyor hem de veriye erişimi kolaylaştırıyor” ifadelerini kullandı.
YAZILIM SEKTÖRÜ HER KRİZDE BÜYÜDÜ
Yazılım sektörünün, 2008 krizi, pandemi gibi zorlu dönemlerde dahi büyümeye devam ettiğini vurgulayan Onay, “Yazılım, diğer tüm sektörlerin verimliliğini artırmak için gerekli. Bu da sektörü her zaman pozitif bir çizgide tutuyor” dedi.
İlk 6 ayda %70’in üzerinde büyüme kaydettiklerini açıklayan Onay, yılın ikinci yarısında faizlerde düşüş eğilimiyle birlikte sektörün çok daha güçlü bir ivme yakalayacağını belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.