HSK’da yeni dönem resmen başladı
HSK'nın yeni üyeleriyle ilk Genel Kurul toplantısı yapıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, toplantının adalet sistemi ve hukuk devleti ilkesi açısından hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.
HSK'nın yeni üyeleriyle ilk Genel Kurul toplantısı yapıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, toplantının adalet sistemi ve hukuk devleti ilkesi açısından hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) yeni seçilen üyeleriyle ilk Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdiklerini duyurdu.
Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni dönemin yargı teşkilatına, millete ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, “Hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi vizyonuyla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Tunç, açıklamasında Türkiye Yüzyılı’nın adalet ayağını “#AdaletinYüzyılı” etiketiyle vurgulayarak, tarafsız ve bağımsız yargının daha da güçlendirileceğini belirtti. Yeni üyelerin, görev süreleri boyunca yargının etkinliği ve güvenilirliğini artırma noktasında önemli bir rol üstleneceklerine inandığını söyledi.
Öte yandan, görev süresi dolan eski HSK üyelerine de teşekkür eden Bakan Tunç, hukuk devleti adına yaptıkları özverili çalışmaları takdirle andı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.