CHP’li başkanlara “savaş suçlusu” muamelesi!

HABER 03.06.2025 - 19:58, Güncelleme: 03.06.2025 - 19:58
 

CHP’li başkanlara “savaş suçlusu” muamelesi!

Özgür Çelik'ten sevk görüntülerine tepki: Darbe dönemini yansıtan görüntü... Masumiyet karinesi yok ediliyor. İnsanların onuruyla, şerefiyle oynuyorlar. Hukuku ayaklar altına alıyorlar

İstanbul’da CHP’li belediyelere yönelik son operasyon kapsamında gözaltına alınan başkanların adliyeye sevk edilme görüntüleri büyük tepki çekti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, başkanların “Nazi toplama kampı” benzeri görüntülerle kamuoyuna servis edilmesini “itibar suikastı” olarak nitelendirdi. Çelik, “Seçilmiş belediye başkanları, savaş suçlusu gibi tek sıra halinde çevik kuvvet eşliğinde adliyeye getirildi. Bu görüntüler, demokrasiye darbe niteliğinde” dedi. Gözaltında tutulan başkanların dört gün boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bodrum katında ağır koşullarda tutulduğunu aktaran Çelik, “Psikolojik işkenceye maruz kaldılar. Kişisel bakımlarını yapamadan, sağlıksız ortamda bekletildiler” ifadelerini kullandı. Gözaltı kararının aralarında Gaziosmanpaşa, Avcılar, Seyhan, Ceyhan ve Büyükçekmece belediye başkanlarının da bulunduğu 47 ismi kapsadığı belirtiliyor. Çelik, yargılamaların somut delillerden yoksun olduğunu ve gizli tanık ifadeleriyle “iftira düzeni” kurulduğunu öne sürdü. Ayrıca Esenyurt Belediyesi’ne yönelik geçen yıl başlayan soruşturmaların ardından bu operasyonun bir “siyasi kampanya”ya dönüştüğünü savunan Çelik, “İktidar tükenmişliğini örtbas etmek için adaleti araç haline getiriyor” dedi. Son olarak, “Er ya da geç sandık milletin önüne gelecek. Zulmün karşısında halk kazanacak” diyen Çelik, hukuksuzluklara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.
Özgür Çelik'ten sevk görüntülerine tepki: Darbe dönemini yansıtan görüntü... Masumiyet karinesi yok ediliyor. İnsanların onuruyla, şerefiyle oynuyorlar. Hukuku ayaklar altına alıyorlar

İstanbul’da CHP’li belediyelere yönelik son operasyon kapsamında gözaltına alınan başkanların adliyeye sevk edilme görüntüleri büyük tepki çekti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, başkanların “Nazi toplama kampı” benzeri görüntülerle kamuoyuna servis edilmesini “itibar suikastı” olarak nitelendirdi.

Çelik, “Seçilmiş belediye başkanları, savaş suçlusu gibi tek sıra halinde çevik kuvvet eşliğinde adliyeye getirildi. Bu görüntüler, demokrasiye darbe niteliğinde” dedi. Gözaltında tutulan başkanların dört gün boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bodrum katında ağır koşullarda tutulduğunu aktaran Çelik, “Psikolojik işkenceye maruz kaldılar. Kişisel bakımlarını yapamadan, sağlıksız ortamda bekletildiler” ifadelerini kullandı.

Gözaltı kararının aralarında Gaziosmanpaşa, Avcılar, Seyhan, Ceyhan ve Büyükçekmece belediye başkanlarının da bulunduğu 47 ismi kapsadığı belirtiliyor. Çelik, yargılamaların somut delillerden yoksun olduğunu ve gizli tanık ifadeleriyle “iftira düzeni” kurulduğunu öne sürdü.

Ayrıca Esenyurt Belediyesi’ne yönelik geçen yıl başlayan soruşturmaların ardından bu operasyonun bir “siyasi kampanya”ya dönüştüğünü savunan Çelik, “İktidar tükenmişliğini örtbas etmek için adaleti araç haline getiriyor” dedi.

Son olarak, “Er ya da geç sandık milletin önüne gelecek. Zulmün karşısında halk kazanacak” diyen Çelik, hukuksuzluklara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.