CHP, Çerçioğlu’suz kalabalık toplayabilecek mi?
CHP, Çerçioğlu’suz kalabalık toplayabilecek mi?
CHP’nin Aydın’da düzenlemeyi planladığı miting, Özlem Çerçioğlu’nun istifası sonrası “Alanlar dolar mı?” tartışmasıyla gündemde. Parti, eski başkansız meydanlarda nasıl bir tabloyla karşılaşacağını merak ediyor.
CHP’nin Aydın’da düzenlemeyi planladığı miting, Özlem Çerçioğlu’nun istifası sonrası “Alanlar dolar mı?” tartışmasıyla gündemde. Parti, eski başkansız meydanlarda nasıl bir tabloyla karşılaşacağını merak ediyor.
Özlem Çerçioğlu’nun istifası ve AK Parti’ye geçeceği iddialarının ardından CHP, Aydın’da büyük bir miting düzenleme kararı aldı. Ancak kulislerde en çok konuşulan konu, Çerçioğlu’nun sahada olmamasıyla miting alanlarının eskisi gibi dolup dolmayacağı.
AYDIN’DA SİYASİ DENGELER DEĞİŞTİ
Yıllardır Aydın’da seçimlerin favori ismi olan ve halk desteğini her fırsatta gösteren Çerçioğlu’nun yokluğu, CHP için büyük bir eksik olarak görülüyor. Parti yöneticileri, ilçelerden yüksek katılım sağlamak için yoğun mesai harcasa da, “Meydanlar Çerçioğlu’suz aynı coşkuyu verir mi?” sorusu şimdiden dillendirilmeye başlandı.
MEYDANLAR TEST ALANI OLACAK
CHP Genel Merkezi, bu mitingi tabanının gücünü ölçmek ve parti örgütlerini yeni döneme hazırlamak için bir test olarak görüyor. Ancak saha gözlemleri, Çerçioğlu’nun yıllar içinde oluşturduğu bağın kolay kolay yerinin doldurulamayacağını ortaya koyuyor.
CHP’DE MORAL MÜCADELESİ
Parti, mitingle hem moral tazelemeyi hem de kamuoyuna güçlü bir duruş mesajı vermeyi hedefliyor. Ancak asıl sınav, Çerçioğlu’nun yokluğunda Aydın meydanlarının ne kadar dolacağı ve bu kalabalığın ne kadar motive olacağı olacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.