Çiğli’de beklenen hamle geldi! Başkan Yıldız’ın yeni partisi belli oldu

HABER 28.09.2026 - 20:30, Güncelleme: 28.09.2026 - 20:30
 

Çiğli’de beklenen hamle geldi! Başkan Yıldız’ın yeni partisi belli oldu

CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın AK Parti’ye katılma kararı aldığı bildirildi. Katılım töreninin yarın yapılması bekleniyor.

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılma kararı aldığı bildirildi. Bir süredir siyasi kulislerde gündeme gelen parti değişikliği iddiaları, 28 Eylül itibarıyla yeni bir aşamaya taşındı. Rozet töreni yarın Yıldız için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek AK Parti MYK toplantısının ardından partiye katılım töreni düzenlenmesi planlanıyor. Daha önce Yıldız’ın 28 Eylül’de AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda rozet takacağı yönünde iddialar gündeme gelmişti. Meclis üyeleri geçişe mesafeli Çiğli Belediye Meclisi’nde CHP, YENİ Parti ve bağımsız üyelerin yer aldığı bir grup daha önce ortak açıklama yaparak AK Parti’ye geçme yönünde herhangi bir düşünce, karar veya girişimleri bulunmadığını açıklamıştı. Çiğli’de 27 yıl sonra yeni dönem Yıldız’ın AK Parti’ye katılmasıyla Çiğli’de belediye yönetimi açısından dikkat çekici bir siyasi değişim yaşanacak. Çiğli’de 1994-1999 döneminde ANAVATAN Partili Galip Öztürk’ün ardından belediye başkanlığı CHP’li isimler tarafından yürütülmüştü.
CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın AK Parti’ye katılma kararı aldığı bildirildi. Katılım töreninin yarın yapılması bekleniyor.

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılma kararı aldığı bildirildi. Bir süredir siyasi kulislerde gündeme gelen parti değişikliği iddiaları, 28 Eylül itibarıyla yeni bir aşamaya taşındı.

Rozet töreni yarın

Yıldız için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek AK Parti MYK toplantısının ardından partiye katılım töreni düzenlenmesi planlanıyor.

Daha önce Yıldız’ın 28 Eylül’de AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda rozet takacağı yönünde iddialar gündeme gelmişti.

Meclis üyeleri geçişe mesafeli

Çiğli Belediye Meclisi’nde CHP, YENİ Parti ve bağımsız üyelerin yer aldığı bir grup daha önce ortak açıklama yaparak AK Parti’ye geçme yönünde herhangi bir düşünce, karar veya girişimleri bulunmadığını açıklamıştı.

Çiğli’de 27 yıl sonra yeni dönem

Yıldız’ın AK Parti’ye katılmasıyla Çiğli’de belediye yönetimi açısından dikkat çekici bir siyasi değişim yaşanacak. Çiğli’de 1994-1999 döneminde ANAVATAN Partili Galip Öztürk’ün ardından belediye başkanlığı CHP’li isimler tarafından yürütülmüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.