Tarık Akın: Siyaset artık dil siyasetine, eleştiri siyasetine dönmüş
Tarık Akın: Siyaset artık dil siyasetine, eleştiri siyasetine dönmüş
Zafer Partisi Aydın eski İl Başkanı ve iş insanı Tarık Akın, Ege7Gün Medya’ya yaptığı açıklamalarda Aydın siyaseti, ekonomi ve borsa gündemini değerlendirdi; İYİ Parti’ye geçişi konusunda ise dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Zafer Partisi Aydın eski İl Başkanı ve iş insanı Tarık Akın, Ege7Gün Medya’ya yaptığı açıklamalarda Aydın siyaseti, ekonomi ve borsa gündemini değerlendirdi; İYİ Parti’ye geçişi konusunda ise dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Zafer Partisi Aydın eski İl Başkanı ve iş insanı Tarık Akın, Ege7Gün Medya’ya yaptığı özel röportajda siyasetten ekonomiye, borsa mağdurlarından Aydın’daki yerel hizmetlere kadar birçok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akın, İYİ Parti’ye geçip geçmeyeceği yönündeki soruya ise net yanıt verdi.
Akın, siyasete girişindeki temel motivasyonun makam veya siyasi ikbal olmadığını belirterek, “Ben Türkçüyüm, Atatürkçüyüm, Türk milliyetçisiyim. Bunun dışında beni hiç kimse başka bir yönde yaftalayamaz.” dedi.
İYİ Parti'ye geçişi konusunda ise belirsizliği ortadan kaldıran Akın, “Mutlak suretle İYİ Parti’ye geçişim olacak.” ifadelerini kullandı. Ancak bunun herhangi bir makam veya siyasi pazarlık anlamına gelmediğini özellikle vurguladı.
“SİYASETTE MAKAM DEĞİL, MİLLET ÖNCE GELMELİ”
Tarık Akın, mevcut siyasi anlayışa yönelik eleştirilerinde oldukça sert ifadeler kullandı. Siyasetin giderek yalnızca eleştiri ve söylem üzerinden yürütüldüğünü savunan Akın, “Bu ülkenin artık alkışlanacak kişilere değil, çalışacak, kalben siyaset yapacak insanlara ihtiyacı var.” dedi.
Akın ayrıca siyasette makam ve kişisel çıkar beklentisinin öne çıkmasını eleştirerek, “Bir karşılık, bir beklenti, makam, ikbal, işte saygınlık, bir şey beni değiştiremez.” ifadelerini kullandı.
MİLLETVEKİLLERİNE AYDIN ELEŞTİRİSİ
Aydın’daki siyasi temsil konusunda da değerlendirmelerde bulunan Akın, milletvekillerinin kenti ve vatandaşlarıyla daha fazla iç içe olması gerektiğini savundu.
“Aydın’ın çocuğu Aydın’ı bilir. İstanbul’un çocuğu İstanbul’u bilir. İzmir’in çocuğu İzmir’i bilir.” diyen Akın, yerel teşkilatların belirlediği isimlerin siyasette daha fazla dikkate alınması gerektiğini söyledi.
BORSA İÇİN “RİSK” UYARISI
Röportajın ekonomi bölümünde borsa ve yatırım araçlarını da değerlendiren Akın, özellikle finansal okuryazarlık konusunda vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
“Borsa bana göre şu durumda bu ülke için en azından ülkemiz içerisinde risk.” diyen Akın, kısa vadeli yatırımlarda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade etti.
AYDIN’DA BELEDİYE HİZMETLERİNE FARKLI BAKIŞ
Aydın’daki belediye çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerinde ise kişisel tartışmalardan ziyade yapılan işlere odaklanılması gerektiğini belirten Akın, “Şahıslarla benim hiçbir işim olmaz. Yapılan işlerle ilgili konuşmak olabilir.” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
