Diyarbakır’da planlanan miting hava şartlarına takıldı

HABER 01.01.2026 - 21:28, Güncelleme: 01.01.2026 - 21:28
 

Diyarbakır’da planlanan miting hava şartlarına takıldı

DEM Parti öncülüğünde Diyarbakır’da 4 Ocak’ta yapılması planlanan miting, olumsuz hava koşulları gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.

DEM Parti’nin öncülüğünde Demokratik Kurumlar Platformu tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan miting, olumsuz hava şartları nedeniyle ertelendi. Mitingin, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a yönelik özgürlük talebiyle gerçekleştirileceği duyurulmuştu. RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI DEM Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında, miting tertip komitesi adına açıklama yapıldı. Açıklamada, 4 Ocak 2026 tarihinde yapılması planlanan “Umut ve Özgürlük” mitinginin, son yılların en sert kış koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. Yetkililer, kararın tamamen hava şartlarından kaynaklandığını vurguladı. ERTELENME GEREKÇESİ: ŞİDDETLİ KIŞ KOŞULLARI Miting tertip komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölgede etkili olan yoğun kar yağışı, düşük sıcaklıklar ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıkların dikkate alındığı belirtildi. Katılımcıların güvenliği açısından böyle bir karar alındığı ifade edildi. AÇIKLAMADA DİKKAT ÇEKEN İFADELER Komite açıklamasında, miting hazırlık sürecinin toplumsal karşılık bulduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebinin toplumun farklı kesimlerinde yankı uyandırdığı iddia edilerek, bu yönüyle mitingin amacına kısmen ulaştığı savunuldu. Ayrıca, hazırlık sürecinde görev alan kişi ve kurumlara teşekkür edildi. YENİ TARİH DAHA SONRA DUYURULACAK Mitingin ileri bir tarihte yeniden planlanacağı belirtilirken, yeni tarih ve organizasyon detaylarının önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi. Yetkililer, gelişmelere ilişkin bilgilendirmelerin resmi kanallar üzerinden yapılacağını duyurdu.
DEM Parti öncülüğünde Diyarbakır’da 4 Ocak’ta yapılması planlanan miting, olumsuz hava koşulları gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.

DEM Parti’nin öncülüğünde Demokratik Kurumlar Platformu tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan miting, olumsuz hava şartları nedeniyle ertelendi.
Mitingin, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a yönelik özgürlük talebiyle gerçekleştirileceği duyurulmuştu.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

DEM Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında, miting tertip komitesi adına açıklama yapıldı.
Açıklamada, 4 Ocak 2026 tarihinde yapılması planlanan “Umut ve Özgürlük” mitinginin, son yılların en sert kış koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Yetkililer, kararın tamamen hava şartlarından kaynaklandığını vurguladı.

ERTELENME GEREKÇESİ: ŞİDDETLİ KIŞ KOŞULLARI

Miting tertip komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölgede etkili olan yoğun kar yağışı, düşük sıcaklıklar ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıkların dikkate alındığı belirtildi.
Katılımcıların güvenliği açısından böyle bir karar alındığı ifade edildi.

AÇIKLAMADA DİKKAT ÇEKEN İFADELER

Komite açıklamasında, miting hazırlık sürecinin toplumsal karşılık bulduğuna vurgu yapıldı.
Açıklamada, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebinin toplumun farklı kesimlerinde yankı uyandırdığı iddia edilerek, bu yönüyle mitingin amacına kısmen ulaştığı savunuldu.

Ayrıca, hazırlık sürecinde görev alan kişi ve kurumlara teşekkür edildi.

YENİ TARİH DAHA SONRA DUYURULACAK

Mitingin ileri bir tarihte yeniden planlanacağı belirtilirken, yeni tarih ve organizasyon detaylarının önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.
Yetkililer, gelişmelere ilişkin bilgilendirmelerin resmi kanallar üzerinden yapılacağını duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.