İstanbul'da sosyal kiralık konut dönemi başlıyor

HABER 28.06.2025 - 10:30, Güncelleme: 28.06.2025 - 19:01
 

İstanbul'da sosyal kiralık konut dönemi başlıyor

TOKİ, İstanbul’daki barınma krizine çözüm olarak sosyal kiralık konut modelini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Uzmanlara göre model önemli ancak sürdürülebilir ve adil olması şart.

İstanbul'da yıllardır süregelen yüksek kira sorunu, kamu eliyle çözüm arayışlarına sahne oluyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli kesimler için sosyal kiralık konut modelini başlatıyor. Pilot uygulamalarla hayata geçirilmesi planlanan bu yeni sistem, özellikle barınma hakkına erişimde zorlanan kesimleri hedef alıyor. “KİRA PİYASASINDA DEVLET MÜDAHALESİ” Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp, TOKİ’nin bu girişimini “piyasayı dengeleyici müdahale” olarak yorumluyor. Alp, "Bu adım geçici değil, planlı ve şeffaf olmalı. Aksi halde sadece dönemsel rahatlama sağlar" diyerek uyarıda bulunuyor. “İSTANBUL’UN YÜKÜNÜ ANADOLU PAYLAŞMALI” Vartur CEO’su Şerif Nadi Varlı ise konunun İstanbul’la sınırlı kalmaması gerektiğini vurguluyor. Nüfus artışındaki dengesizliğe dikkat çeken Varlı, “İstanbul artık kaldıramıyor. Teşvikler Anadolu’ya kaydırılmalı. Aksi halde bu çözüm yalnızca geçici olur” diye konuşuyor. KİRA KRİZİNE İLK ADIM, AMA UZUN YOL VAR Uzmanlar, TOKİ’nin sosyal kiralık konut hamlesini önemli bir başlangıç olarak değerlendiriyor. Ancak gerçek çözümün yalnızca barınma değil, Türkiye genelinde dengeli bir yaşam politikasıyla mümkün olabileceği görüşünde birleşiliyor.
TOKİ, İstanbul’daki barınma krizine çözüm olarak sosyal kiralık konut modelini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Uzmanlara göre model önemli ancak sürdürülebilir ve adil olması şart.

İstanbul'da yıllardır süregelen yüksek kira sorunu, kamu eliyle çözüm arayışlarına sahne oluyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli kesimler için sosyal kiralık konut modelini başlatıyor. Pilot uygulamalarla hayata geçirilmesi planlanan bu yeni sistem, özellikle barınma hakkına erişimde zorlanan kesimleri hedef alıyor.

“KİRA PİYASASINDA DEVLET MÜDAHALESİ”
Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp, TOKİ’nin bu girişimini “piyasayı dengeleyici müdahale” olarak yorumluyor. Alp, "Bu adım geçici değil, planlı ve şeffaf olmalı. Aksi halde sadece dönemsel rahatlama sağlar" diyerek uyarıda bulunuyor.

“İSTANBUL’UN YÜKÜNÜ ANADOLU PAYLAŞMALI”
Vartur CEO’su Şerif Nadi Varlı ise konunun İstanbul’la sınırlı kalmaması gerektiğini vurguluyor. Nüfus artışındaki dengesizliğe dikkat çeken Varlı, “İstanbul artık kaldıramıyor. Teşvikler Anadolu’ya kaydırılmalı. Aksi halde bu çözüm yalnızca geçici olur” diye konuşuyor.

KİRA KRİZİNE İLK ADIM, AMA UZUN YOL VAR
Uzmanlar, TOKİ’nin sosyal kiralık konut hamlesini önemli bir başlangıç olarak değerlendiriyor. Ancak gerçek çözümün yalnızca barınma değil, Türkiye genelinde dengeli bir yaşam politikasıyla mümkün olabileceği görüşünde birleşiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.