İzmir’de taksicilere kritik uyarı: Airbag bölgesinde bunu sakın yapmayın
İzmir’de taksicilere kritik uyarı: Airbag bölgesinde bunu sakın yapmayın
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, özellikle taksilerde kullanılan POS cihazları, telefonlar ve telefon tutucularının airbaglerin açılma alanlarına konulmaması konusunda sürücüleri uyardı. Küçük görünen bu ayrıntının kaza anında ciddi sonuçlara yol açabileceği belirtildi.
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, özellikle taksilerde kullanılan POS cihazları, telefonlar ve telefon tutucularının airbaglerin açılma alanlarına konulmaması konusunda sürücüleri uyardı. Küçük görünen bu ayrıntının kaza anında ciddi sonuçlara yol açabileceği belirtildi.
İzmir’de taksi şoförlerini ve sürücüleri ilgilendiren önemli bir güvenlik uyarısı geldi. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, araç içerisinde sık kullanılan telefon, POS cihazı ve telefon tutucularının airbaglerin bulunduğu bölgelere yerleştirilmemesi gerektiğini söyledi.
Özkan, özellikle taksilerde yolcu ödemeleri için kullanılan POS cihazlarının ön konsolda airbag bölgesine yakın konumlandırılmasının risk oluşturabileceğine dikkat çekti.
Airbag saniyeler içinde açılıyor
Kaza anında airbaglerin çok kısa sürede devreye girdiğini belirten Özkan, açılma alanında bulunan eşyaların yüksek hızla savrulabileceğini ifade etti.
Telefon, POS cihazı, telefon tutucu ve benzeri eşyaların airbag açılma bölgesinde bulunmasının sürücü veya yolcular açısından yaralanma riskini artırabileceği belirtildi.
“Küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırmayalım”
Sürücülerin araç içerisindeki eşyaların konumunu kontrol etmesi gerektiğini vurgulayan Özkan, özellikle taksi şoförlerine çağrıda bulundu.
Araçlarda güvenliğin yalnızca sürücüyü değil, taşınan yolcuları da ilgilendirdiğine dikkat çeken Özkan, basit gibi görünen ayrıntıların olası kazalarda önemli hale gelebileceğini söyledi.
POS cihazı ve telefonlara dikkat
Taksilerde günlük kullanım nedeniyle sürücünün kolay ulaşabileceği noktalara bırakılan POS cihazları ve telefonların, airbaglerin açılma alanını engellememesi gerektiği vurgulandı.
Özkan, sürücülerin ön konsollarını ve airbag bölgelerinin çevresini kontrol ederek güvenlik açısından risk oluşturabilecek eşyaları uygun noktalara taşımaları gerektiğini belirtti.
“Önce can güvenliği”
Taksi şoförlerinin kendi güvenliklerinin yanı sıra araçta taşıdıkları yolcuların güvenliğinden de sorumlu olduğunu ifade eden Özkan, araç içerisindeki hiçbir güvenlik ayrıntısının göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
