Mihalıççık’ta tarihi çalışma: 1812 metrelik yeni hat devrede

HABER 19.08.2025 - 15:14, Güncelleme: 19.08.2025 - 21:45
 

Mihalıççık’ta tarihi çalışma: 1812 metrelik yeni hat devrede

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ), Mihalıççık’a bağlı Hamidiye Mahallesi’nde 108 metre derinlikte suya ulaşıp 1812 metrelik yeni terfi hattı döşeyerek uzun süredir devam eden su sorununu kalıcı olarak çözdü.

Hamidiye Mahallesi’nde içme ve kullanma suyu yetersizliği mahalle sakinlerinin en büyük sıkıntılarından biriydi. ESKİ ekipleri, yürüttükleri sondaj çalışmaları sonucunda 108 metre derinlikte zengin bir su rezervi buldu. YENİ HAT İLE KALICI ÇÖZÜM Sondajdan çıkan suyun mahalleye ulaştırılması için 90 mm çapında yüksek yoğunluklu polietilen borularla 1812 metre uzunluğunda yeni bir terfi hattı döşendi. Böylece su, sondaj kaynağından biriktirme binasına taşınarak mahalleye kesintisiz ulaştırıldı. MUHTARDAN TEŞEKKÜR Hamidiye Mahalle Muhtarı Ferhat Karataş, çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getirerek “Başkanımız Ayşe Ünlüce’ye ve ESKİ ekiplerine teşekkür ediyorum. Mahallemiz artık susuzlukla değil, huzurla anılacak” dedi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ), Mihalıççık’a bağlı Hamidiye Mahallesi’nde 108 metre derinlikte suya ulaşıp 1812 metrelik yeni terfi hattı döşeyerek uzun süredir devam eden su sorununu kalıcı olarak çözdü.

Hamidiye Mahallesi’nde içme ve kullanma suyu yetersizliği mahalle sakinlerinin en büyük sıkıntılarından biriydi. ESKİ ekipleri, yürüttükleri sondaj çalışmaları sonucunda 108 metre derinlikte zengin bir su rezervi buldu.

YENİ HAT İLE KALICI ÇÖZÜM
Sondajdan çıkan suyun mahalleye ulaştırılması için 90 mm çapında yüksek yoğunluklu polietilen borularla 1812 metre uzunluğunda yeni bir terfi hattı döşendi. Böylece su, sondaj kaynağından biriktirme binasına taşınarak mahalleye kesintisiz ulaştırıldı.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Hamidiye Mahalle Muhtarı Ferhat Karataş, çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getirerek “Başkanımız Ayşe Ünlüce’ye ve ESKİ ekiplerine teşekkür ediyorum. Mahallemiz artık susuzlukla değil, huzurla anılacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.