New York’taki Türk toplumu yasta: Ünlü kuaför şüpheli şekilde öldü

DÜNYA 06.09.2025 - 12:30, Güncelleme: 06.09.2025 - 21:28
 

New York’taki Türk toplumu yasta: Ünlü kuaför şüpheli şekilde öldü

İstanbul doğumlu ve uzun yıllardır New York’ta kuaförlük yapan 49 yaşındaki Oğuz Öz, efor testi sırasında fenalaşarak yaşamını yitirdi. Ailesi, düşük kalp kapasitesine rağmen testin uygulanmasını “tıbbi ihmal” olarak değerlendiriyor.

9 yıl önce Türkiye’de beş damarına bypass yapılan Oğuz Öz, kalbi %35 kapasiteyle çalışmasına rağmen yaşam tarzını değiştirerek hayatına devam etmişti. Düzenli kontrollerle sağlığını koruyan Öz, doktorlarının tavsiyelerini dikkatle uygulayan bir hasta olarak biliniyordu. KALBİ %25’E DÜŞTÜ, TESTE ALINDI Yakın dönemde New York’ta yapılan tetkiklerde kalbinin %25 oranında çalıştığı belirlendi. Buna rağmen Öz’e önce sanal anjiyo ardından da efor testi yapıldı. Test sırasında yere yığılan Öz, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. “BÜYÜK BİR HATA YAPILDI” Türkiye’deki doktoru Doç. Dr. Erhan Kaya, “%25 çalışan kalbe efor testi yapılmaz. Eğer yapıldıysa bu çok büyük bir hatadır” sözleriyle sürece tepki gösterdi. AİLEDEN ADALET ÇAĞRISI Ablası Lale Taşkın, “Kardeşimizin adıyla adalet arayacağız. Başka aileler aynı acıyı yaşamasın” dedi. Aile, maddi destek değil, gönüllü bir avukat arayışı için GoFundMe kampanyası başlattıklarını duyurdu.
İstanbul doğumlu ve uzun yıllardır New York’ta kuaförlük yapan 49 yaşındaki Oğuz Öz, efor testi sırasında fenalaşarak yaşamını yitirdi. Ailesi, düşük kalp kapasitesine rağmen testin uygulanmasını “tıbbi ihmal” olarak değerlendiriyor.

9 yıl önce Türkiye’de beş damarına bypass yapılan Oğuz Öz, kalbi %35 kapasiteyle çalışmasına rağmen yaşam tarzını değiştirerek hayatına devam etmişti. Düzenli kontrollerle sağlığını koruyan Öz, doktorlarının tavsiyelerini dikkatle uygulayan bir hasta olarak biliniyordu.

KALBİ %25’E DÜŞTÜ, TESTE ALINDI
Yakın dönemde New York’ta yapılan tetkiklerde kalbinin %25 oranında çalıştığı belirlendi. Buna rağmen Öz’e önce sanal anjiyo ardından da efor testi yapıldı. Test sırasında yere yığılan Öz, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

“BÜYÜK BİR HATA YAPILDI”
Türkiye’deki doktoru Doç. Dr. Erhan Kaya, “%25 çalışan kalbe efor testi yapılmaz. Eğer yapıldıysa bu çok büyük bir hatadır” sözleriyle sürece tepki gösterdi.

AİLEDEN ADALET ÇAĞRISI
Ablası Lale Taşkın, “Kardeşimizin adıyla adalet arayacağız. Başka aileler aynı acıyı yaşamasın” dedi. Aile, maddi destek değil, gönüllü bir avukat arayışı için GoFundMe kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.