Yenilikçi KOBİ’lere devlet rozeti: Teknogirişim belgelendirmesi başladı

TEKNOLOJİ 03.07.2025 - 15:04, Güncelleme: 03.07.2025 - 19:44
 

Yenilikçi KOBİ’lere devlet rozeti: Teknogirişim belgelendirmesi başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Teknogirişim Rozeti Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yenilikçi, ölçeklenebilir iş modeline sahip KOBİ’ler artık resmi olarak belgelenebilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, teknoloji ve yenilik odaklı KOBİ’leri desteklemek amacıyla **“Teknoloji ve Yenilik Odaklı Girişimlerin Belirlenmesi ve Belgelenmesine Dair Yönetmelik”**i yayımladı. Yönetmelikle birlikte Teknogirişim Rozeti uygulaması hayata geçti. KİMLER ROZET ALABİLİR? Rozet almak isteyen girişimlerin şu kriterleri taşıması gerekiyor: Türkiye'de kurulmuş şahıs veya sermaye şirketi olmak KOBİ statüsünde bulunmak Bağımsız işletme olmak Kuruluş tarihi itibarıyla en fazla 15 yıl geçmiş olması Teknoloji ve yenilik tabanlı, ölçeklenebilir iş modeline sahip olmak Başvurular, Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan portal üzerinden yapılıyor. KİMLER ÖNCELİKLİ? Aşağıdaki programlara katılan girişimler otomatik olarak uygunluk kazanıyor: Teknoloji Geliştirme Bölgeleri KOSGEB TEKMER programı TÜBİTAK 1512 / 1812 destek programları Bu programlara katılmamış girişimler ise Ar-Ge kapasitesi, teknolojik katkı, ölçeklenebilirlik ve ekonomik etki gibi kriterlere göre değerlendiriliyor. ROZET SAHİPLERİ NE KAZANACAK? Rozet alan girişimler, devlet destekleri açısından görünürlük kazanacak. Rozet 3 yıl boyunca geçerli olacak ve süresi dolan rozetler için yenileme başvurusu şart olacak. KONTROL VE YAPTIRIMLAR Rozet sahipleri, statülerinde meydana gelen değişiklikleri 90 gün içinde bildirmekle yükümlü olacak. Belirlenen kriterleri kaybeden işletmelerin rozeti iptal edilebilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Teknogirişim Rozeti Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yenilikçi, ölçeklenebilir iş modeline sahip KOBİ’ler artık resmi olarak belgelenebilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, teknoloji ve yenilik odaklı KOBİ’leri desteklemek amacıyla **“Teknoloji ve Yenilik Odaklı Girişimlerin Belirlenmesi ve Belgelenmesine Dair Yönetmelik”**i yayımladı. Yönetmelikle birlikte Teknogirişim Rozeti uygulaması hayata geçti.

KİMLER ROZET ALABİLİR?
Rozet almak isteyen girişimlerin şu kriterleri taşıması gerekiyor:

  • Türkiye'de kurulmuş şahıs veya sermaye şirketi olmak

  • KOBİ statüsünde bulunmak

  • Bağımsız işletme olmak

  • Kuruluş tarihi itibarıyla en fazla 15 yıl geçmiş olması

  • Teknoloji ve yenilik tabanlı, ölçeklenebilir iş modeline sahip olmak

Başvurular, Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan portal üzerinden yapılıyor.

KİMLER ÖNCELİKLİ?
Aşağıdaki programlara katılan girişimler otomatik olarak uygunluk kazanıyor:

  • Teknoloji Geliştirme Bölgeleri

  • KOSGEB TEKMER programı

  • TÜBİTAK 1512 / 1812 destek programları

Bu programlara katılmamış girişimler ise Ar-Ge kapasitesi, teknolojik katkı, ölçeklenebilirlik ve ekonomik etki gibi kriterlere göre değerlendiriliyor.

ROZET SAHİPLERİ NE KAZANACAK?
Rozet alan girişimler, devlet destekleri açısından görünürlük kazanacak. Rozet 3 yıl boyunca geçerli olacak ve süresi dolan rozetler için yenileme başvurusu şart olacak.

KONTROL VE YAPTIRIMLAR
Rozet sahipleri, statülerinde meydana gelen değişiklikleri 90 gün içinde bildirmekle yükümlü olacak. Belirlenen kriterleri kaybeden işletmelerin rozeti iptal edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.